Cardano laat Polkadot en Kusama achter zich in crypto ontwikkelingswedstrijd

Cryptocurrency project Cardano (ADA) heeft Polkadot (DOT) en Kusama (KSM) achter zich gelaten en staat nu bovenaan in de ranglijst van blockchain-projecten met de hoogste ontwikkelingsactiviteit. Ontwikkelingsactiviteit verwijst naar de openbare GitHub-opslagplaatsen die aan een project zijn gekoppeld en duidt op de hoeveelheid nieuwe functies die op het netwerk zijn geïmplementeerd. Hoewel dit meestal als positief wordt beschouwd, heeft ADA in de afgelopen 30 dagen 24,93% van zijn waarde verloren vanwege verkoopdruk.

Verkoopsignaal op de horizon

Op dit moment wordt ADA verhandeld tegen $0,46. Bij het bekijken van de Supertrend-indicator op de 4-uursgrafiek valt op dat ADA eronder is gesloten, wat betekent dat de 5-daagse EMA onder de 20-daagse EMA is gezakt. Dit wordt beschouwd als een verkoopsignaal, wat zou kunnen betekenen dat de prijs van ADA blijft dalen. Als stieren er niet in slagen om de ondersteuning op $0,43 te verdedigen, kan er nog eens een correctie van 15% plaatsvinden, waarbij ADA daalt tot $0,38.

Gebrek aan kopers

Bovendien heeft de Relative Strength Index (RSI) aangetoond dat er weinig kopers zijn. Op het moment van schrijven stond de RSI op 25,03, wat aangeeft dat ADA oververkocht is en de kans op een omkeer naar boven uiterst laag is.

Stagnerende funding rate

Wat betreft de Funding Rate, toonde gegevens van Coinglass aan dat de indicator al enige tijd vlak bleef. De Funding Rate is de kosten van het aanhouden van een open eeuwigdurende positie in de derivatenmarkt. De stagnerende Funding Rate suggereert dat zowel shortposities als longposities niet agressief zijn. Dit betekent dat ADA ofwel kan consolideren of dat de prijs kan blijven corrigeren.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.