Cardano maakt grote sprong, dit zijn de laatste ontwikkelingen

Morning Consult heeft een onderzoek afgenomen naar welke crypto’s Amerikanen hebben. Volgens dit onderzoek bezit 7% van de Amerikanen (ongeveer 10 miljoen mensen) Cardano. Dat was begin 2022 nog 4%. Een mooie stijging dus.

Het onderzoek keek naar de zogenaamde adoptie van crypto onder Amerikanen. De data is bijgewerkt tot april 2023.

Waarom is de adoptie van Cardano toegenomen?

De stijgende adoptie van Cardano kan worden toegeschreven aan nieuwe stakingsmogelijkheden, die steeds meer gebruikers aantrekken die willen profiteren van hun bezittingen.

Staking is een financiële dienst waarmee gebruikers beloningen kunnen verdienen door crypto vast te houden en te valideren op een blockchain-netwerk. In de afgelopen twee jaar heeft staking aan populariteit gewonnen als een manier om passief inkomen te genereren. Je verdient namelijk aan je crypto-bezit, zonder dat je ze hoeft te verkopen.

Cardano staking is makkelijk

Wil je zelf Cardano (ADA) staken? Dat kan via BLOX. Open de app en kies onderin voor ‘Staking.’ Als je al Cardano in je kluis hebt, dan kan je dit simpel toevoegen aan staking door voor de juiste munt te kiezen. Heb je nog geen Cardano? Dan kan je deze binnen een paar tellen kopen.

Meer dan helft Cardano wordt gestaked

Volgens data van de website Staking Rewards is ongeveer 62% van alle ADA in omloop momenteel gestaked, wat aangeeft dat deze praktijk een aantrekkelijke optie is voor investeerders.

Cardano behoudt ook duidelijk een voordeel ten opzichte van andere cryptocurrencies wat betreft decentralisatie. De Cardano-gemeenschap heeft actief gestreefd naar meer decentralisatie door middel van verschillende platformverbeteringen, met name het Cardano Improvement Proposal CIP-1694. Eind mei benadrukte Charles Hoskinson het belang van decentralisatie en stelde dat hun doel is om Cardano op een manier te bouwen die andere cryptocurrencies wakker schudt.

Cardano lanceert project catalyst

Op vrijdag 23 juni lanceerde Cardano-ontwikkelaar Input Output Global (IOG) “Project Catalyst”, een gedecentraliseerd innovatiefonds van het Cardano-ecosysteem, om de ontwikkeling en groei van het Cardano-netwerk te versterken. Er werd ook een aanzienlijke hoeveelheid van 50 miljoen ADA-tokens toegewezen voor dit doel, waardoor het de grootste financieringspool voor het ecosysteem tot nu toe is.

“Het Cardano-ecosysteem heeft gedecentraliseerde financierings- en innovatiemechanismen nodig voor de toekomst. We bevinden ons in het tijdperk van Voltaire en we denken veel na over hoe mensen zichzelf en het hele ecosysteem besturen… wanneer je vanaf de basis bouwt, heb je een mechanisme nodig om die innovatie en groei mogelijk te maken, en dat is de rol van katalysatoren”, aldus Tamara Haas. Zij is de directrice van IOG, het ontwikkelbedrijf achter Cardano.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • FYI Project catalyst loopt al zo’n 2 jaar. dit is inmiddels de 10 financieringsronde.

    26 juni 2023