Cardano nieuws

Cardano stijgt 11% in aanloop naar lancering donderdag 20 januari, transactievolume Ethereum ingehaald

Cardano heeft een mooie week achter de rug, de koers van ADA is met meer dan 28% gestegen de afgelopen zeven dagen en laat vandaag weer mooie cijfers zien.

Zoals je in de koersgrafiek hieronder kunt zien, handelde ADA een week geleden nog onder 1 euro, en vanochtend werd het hoogste punt van dit jonge jaar bereikt.

Transactievolume hoger dan Ethereum

Cardano probeert marktaandeel van Ethereum af te snoepen, de twee projecten bieden vrijwel dezelfde diensten, maar pakken het wel anders aan. Volgens onderzoeksbureau Messari heeft Cardano de afgelopen 24 uur een hoger transactievolume dan Ethereum. Alleen het netwerk van Bitcoin had in diezelfde periode een hoger volume.

Hoe kan dit? Er zijn verschillende redenen, maar vaak is het genoeg om naar de portemonnee van gebruikers te kijken. Cardano-gebruikers betaalden de afgelopen 24 uur slechts 58 duizend euro aan transactiekosten, op het netwerk van Ethereum is in diezelfde periode voor 39 miljoen euro aan transactiekosten betaald.

Veel nieuwe apps op Cardano

Lange tijd werd Cardano gekscherend een ghost-chain genoemd, omdat het een lege huls van een blockchain zou zijn, waar niet veel op gebeurde.

Sinds halverwege vorig jaar is het mogelijk om smart contracts te draaien op Cardano. Destijds temperde Carano de verwachtingen, ze zeiden dat het onmogelijk is dat van de een op andere dag duizenden apps zouden draaien. Dat heeft tijd nodig. Toch zijn er al wel wat mooie ontwikkelingen, zoals stablecoin-hub Ardana, de gedecentraliseerde uitwisseling Maladex, gedecentraliseerd bankprotocol MELD en NFT-marktplaats CNFT.IO.

SundaeSwap op 20 januari

En daar komt nog een lancering bij. Op donderdag 20 januari gaat SundaeSwap live, deze zou de concurrentie moeten aangaan met Pancakeswap en Uniswap, maar dan op Cardano. Wij schreven op 6 december al over het testnet van SundaeSwap.

John Woods van Input Output, het ontwikkelbedrijf achter Cardano, beschreef tal van schaaloplossingen die naar verwachting in 2022 zullen worden geïmplementeerd. Hij noemde Plutus-scriptverbeteringen, Hydra, sidechains en Mithril. Hij zei ook dat er groot aantal projecten was dat de voltooiing van hun ontwikkeling naderde:

‘Afhankelijk van hoe druk het op een bepaald moment is, kan een transactie een paar minuten duren. We hebben echter een heel solide plan voor schaalvergroting.’

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin en altcoins diep in het rood, maar markt kan snel sterker worden

De cryptocurrency koersen kleuren weer dieprood. Bitcoin heeft ten opzichte van gisteren 4,4% moeten inleveren…

1 uur geleden

Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

11 uur geleden

Nederlandse toezichthouder AFM: bitcoin en andere crypto nog niet geschikt als betaal- of beleggingsmiddel

Een Nederlandse toezichthouder zegt dat crypto nog niet het juiste middel is voor investeringen.Paul-Willem van…

15 uur geleden

Cloudflare gaat Ethereum node draaien in experiment om ‘beter internet te bouwen’

Cloudflare is een web-beveiligingsbedrijf dat experimenteert met Web3 netwerken die Proof-of-Stake omarmen. Ethereum is daarbij…

20 uur geleden

Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond…

21 uur geleden

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-