Chainalysis wordt volgende blockchain unicorn na aantrekken 100 miljoen dollar

Blockchain analysebedrijf en dataprovider Chainalysis zou deze week de status van unicorn kunnen bereiken. Chainalysis heeft namelijk 100 miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald wat het bedrijf een waardering van 1 miljard dollar kan opleveren.

Een unicorn is de financiële term voor een start-up met een waarde van meer dan 1 miljard dollar. Bekende unicorns zijn bedrijven als Bytedance, SpaceX en Airbnb.

100 miljoen dollar

Op 20 november werd de CEO van Chainalysis Michael Gronager hierover geïnterviewd door Forbes. Gronager verwacht deze week de Series C-financieringsronde bekend te maken. Het durfkapitaalbedrijf Addition leidde de deal. Volgens Forbes zullen Accel, Benchmark en Ribbit, die eerder in Chainalysis investeerden, naar verwachting een rol spelen in de investering.

Chainalysis heeft meer dan 350 klanten, waaronder de overheid en particuliere bedrijven. Het bedrijf hielp in oktober bij een spraakmakende zaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie. De Amerikaane Justitie kondigde aan dat het met de hulp van Chainalysis bijna 70.000 bitcoins in beslag nam van een hacker die ze van de Silk Road zwarte markt had gestolen.

Samenwerking met justitie

In juli 2020 kondigde Justitie het oprollen aan van drie terrorismefinanciering cybercampagnes, met behulp van Chainalysis. Deze campagnes financierden terroristen waarbij de al-Qassam-brigades, de militaire organen van Hamas, al-Qaeda en de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) betrokken waren.

Forbes merkte op dat de Series C-ronde volgt op een uitgebreide Series B-investering in juli 2020. Tijdens de ronde van 49 miljoen dollar werd Sigal Mandelker officieel lid van de raad van adviseurs van Chainalysis. Mandelker werkte voorheen in de regering van Donald Trump als ondersecretaris voor terrorisme en financiële inlichtingen.

Wereldwijd uitbreiden

Met het nieuwe geld wil Chainalysis wereldwijd uitbreiden en beter met regeringen samenwerken. De Serie B-ronde was gedeeltelijk bestemd om het aantal medewerkers van het bedrijf te laten groeien tot meer dan 300. Ook het aantal klanten groeit snel. Ten tijde van de Serie B-ronde had Chainalysis 295 klanten, dat zijn er nu al 350.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.