Chainlink werkt samen met blockchain China, koers LINK richting all time high

Het gaat hard met Chainlink, en dat zie je ook aan de koers van de LINK-token. Die is met meer dan 10 procent gestegen in de afgelopen 24 uur, en schuurt nu dicht tegen de hoogste waarde ooit. Dat zie je op de koersgrafiek hieronder terug, deze is uitgedrukt in dollars.

Maar waarom stijgt de koers nu zo hard?

Chainlink laat via haar officiële kanalen weten dat het een samenwerking is aangegaan met China’s nationale blockchain-netwerk (BSN). Chainlink verzorgt de service als oracle om eenvoudig off-chain data in smart contracts te implementeren. Niet alleen Chainlink, maar ook IRIS Network en SNZ Holding werken mee.

Dat China een flinke invloed kan hebben op de koers van een crypto zagen we ook al eind oktober vorig jaar. Toen vertelde de Chinese president Xi Jinping dat China zich meer moet focussen op blockchaintechnologie. Investeerders interpreteerden dat massaal als ‘koop bitcoin’, en de koers van bitcoin vloog met 40 procent omhoog in een paar uur.

Op naar de 5 dollar

Wie weet kan dit nieuws Chainlink een zetje geven, zodat LINK de hoogste koers ooit behaalt. Vorige week schreven we dat LINK op weg was naar 5 dollar (4,41 euro). Het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat LINK deze prijs bereikt.

De opmars van Chainlink is knap, want de token moest van ver komen. Sinds de crash van medio maart is de koers met ruim 263 procent gestegen. Wat dat betreft doet LINK het beter dan bitcoin, laatstgenoemde is met ‘slechts’ 154 procent in waarde gestegen sinds de coronacrash.

Ook in bitcoin ziet de grafiek er goed uit

Over bitcoin gesproken, sommige Chainlink-investeerders traden in LINK om meer bitcoin te verkrijgen. Dat blijkt geen slechte strategie te zijn, als je naar de LINK-grafiek kijkt uitgedrukt in bitcoin. Deze zie je hieronder.

De schuin oplopende trendlijn is al ruim een jaar niet gebroken. Op dinsdag 16 juni, nu precies een week geleden, stuiterde de koers nog omhoog bij het raken van de lijn. Dat betekent dat de stijgende trend nog steeds intact is.

Maar er is nog iets te zien op de grafiek. Sinds het hoogtepunt van LINK in BTC laat de koers lagere toppen zien. Dat zie je aan de tweede aflopende trendlijn. Maar nu is de prijs van bitcoin uit deze aflopende trendlijn gebroken.

Dat is een erg positief signaal, LINK kan nu opnieuw een poging doen om een nieuw hoogtepunt te bereiken in BTC.

Chainlink koop je op BLOX

Chainlink kopen kan met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! Handel in de populairste cryptomunten, en volg de koersen in real-time. Goed moment gevonden? Kopen en verkopen doe je in enkele klikken.

Lees alles over BLOX

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hou toch aub ééns op met die onzin jongens

    23 juni 2020
  • Wat een gelul allemaal…..!!!

    24 juni 2020

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.