Chainlink en DeFi platform Nexo kondigen samenwerking aan, koers blijft maar stijgen

Nexo heeft een partnerschap aangekondigd met Chainlink, een gedecentraliseerd oracle netwerk dat is gebaseerd op Ethereum.

Wat is Nexo?

Nexo (NEXO) is een decentraal platform waar je crypto kunt lenen en aan kunt uitlenen. Deze leningen worden uitgevoerd via smart contracts op de blockchain en daarom kunnen gebruikers geld lenen, terwijl ze eigenaar blijven van hun gestorte crypto. De dienst is gebouwd door het Europese fintechbedrijf Credissimo en biedt 45+ fiat valuta’s aan in meer dan 200 landen.

De token van het platform heet NEXO, en kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot goedkopere leningen wanneer ze worden gebruikt als onderpand, ook kun je een soort passief inkomen verdienen op basis van 30 procent van de winst van het bedrijf. Er zijn al twee dividenden uitbetaald. De eerste was voor 912.071 dollar en werd op 15 december 2018 uitgekeerd. Het tweede was voor 2.409.57 dollar en werd uitgekeerd op 15 augustus 2019. Op 5 augustus 2020 is de volgende uitbetaling.

Wat is de rol van Chainlink?

Het doel achter de samenwerking met Chainlink is om de veiligheid op het platform van Nexo te verbeteren. Chainlink is een decentraal oracle  dat is gebaseerd op Ethereum. Het netwerk is ontworpen om off-chain databronnen, zoals API’s, data feeds of bankbetalingen, te verbinden met on-chain smart contracts.

Veel platformen integreren Chainlink en dat is goed voor de koers van Link.

Het Chainlink gedecentraliseerde oracle netwerk heeft drie benaderingen voor veiligere en nauwkeurigere data. De gegevens die via het netwerk worden verzonden, worden gecontroleerd en geverifieerd door een meerderheidsstemming tussen de nodes. Dit voorkomt een single point of failure in het oraclesysteem.

Het netwerk draait ook met oracles en introduceert een reputatie- en certificatiesysteem voor de prestaties van oracles. Er zijn ook hardwarecomponenten die worden gebruikt om de integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens te beschermen. De hardware wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de gegevensoverdracht tussen oracles en slimme contracten fraudebestendig en privé is.

Opgeslagen op de blockchain

Nexo leningen worden momenteel door Nexo’s oracle vastgelegd en opgeslagen in een Ethereum smart contract. Wanneer een klant zijn digitale activa verzendt naar een Nexo-wallet voor een lening, wordt een smart contract gecreëerd. De leencontracten worden opgeslagen op de blockchain om ze onveranderlijk en controleerbaar te maken. De crypto-activa van de klant worden veilig opgeslagen en kunnen alleen door Nexo worden ontgrendeld als de klant zijn lening niet betaalt.

Het Nexo oracle werkt autonoom en controleert verschillende datapunten om de vooraf gedefinieerde voorwaarden van het originele smart contract te evalueren.

Als onderdeel van deze integratie is Nexo van plan om Chainlink’s oraclenetwerken te gebruiken om on-chain audit trails uit te voeren. Stel dat een klant rente in ether wil ontvangen terwijl ze bitcoin hebben opgeslagen, dan zorgt Chainlink voor een betrouwbare en transparante wisselkoers voor de berekening van de rentebetalingen.

De rol die ChainLink in deze samenwerking vervult, is niet uniek. Bijna elke week kondigt Chainlink een samenwerking aan met een DeFi-platform. Vlak nadat Chainlink en Nexo hun samenwerking uit de boeken deed, tweetten ze al over de volgende partner.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Nexo is helaas geen decentraal platform.

    9 juli 2020

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.