Swisscom wil node op Chainlink draaien als proef

Het in Zwitserland gevestigde telecommunicatiebedrijf Swisscom zegt een node te willen draaien op het oracle-netwerk van Chainlink.

Het belang van oracles op DeFi

In de blockchain-industrie zijn oracles externe tussenpersonen die smart contracts en gedecentraliseerde applicaties voorzien van real-world gegevens die contractuitvoering mogelijk maken. Chainlink is een van de marktleiders op dit gebied en verzamelt prijsgegevens van meerdere oracles om te produceren wat het een “consensuswaarde” noemt. Omdat manipulatie van deze data kan leiden tot materiële wijzigingen in smart contracts, heeft Chainlink een beveiligd netwerk nodig om de geldigheid van de gegevens te behouden.

Wat wil Swisscom met Chainlink

In een aankondiging van afgelopen donderdag zei het telecommunicatiebedrijf dat het de DeFi-ruimte zou betreden door een node te worden als onderdeel van een proefprogramma met het Chainlink-netwerk. Deze node zal worden gerund door de digitale activadivisie van Swisscom. De node zal ook dienst doen als oracle, waardoor Swisscom het netwerk van informatie kan voorzien. Denk aan het ‘continu verzenden van data over digitale activaprijzen’ naar het netwerk, hierdoor kunnen applicaties en partnerbedrijven op Chainlink financiële contracten beter afhandelen.

‘Het beschikbaar maken van betrouwbare off-chain data op gedecentraliseerde netwerken is een cruciale succesfactor voor de toekomstige ontwikkeling van digitale activa,’ zegt Dominic Vincenz, fintech-innovatiemanager van Swisscom Digital Business.

DeFi heeft potentie

Swisscom schrijft dat de kansen die beschikbaar zijn in de DeFi-ruimte belangrijk zijn gezien de ‘toenemende verschuiving van transacties, contracten en activa naar op blockchain gebaseerde infrastructuren.’ Hoewel het bedrijf alleen aangaf dat het zou optreden als een node-operator op het netwerk van Chainlink, zei het digitale activateam dat het ‘geen einde in zicht zag aan de groei van gedecentraliseerde financiële applicaties.’

Swisscom is voor 51% in handen van de Zwitserse overheid, en heeft momenteel meer dan 19 duizend werknemers en meer dan 6 miljoen mobiele abonnees.

Wat betreft partnerschappen, samenwerkingen en klanten binnenhalen, heeft Chainlink het maar druk. Dit jaar hebben zich ongeveer 300 verschillende cryptoprojecten bij het netwerk aangesloten. Dat is meer dan 1,4 nieuwe partners per dag. Deze integraties van derden bestaan uit Coin Metrics en verschillende door blockchain aangedreven games, hierdoor kan Chainlink miljarden dollars veiligstellen via smart contracts.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.