Crypto analyse: Bitcoin steeds minder volatiel op een belangrijk prijslevel

De Bitcoin koers zit op een belangrijk prijspunt, wat voorheen vaak voor weerstand of ondersteuning heeft gezorgd. De munt hangt hier al meerdere weken in een zijwaartse beweging, in afwachting op een beslissing (omhoog of omlaag). In deze analyse blikken we op deze zijwaartse beweging, samen met de Bitcoin dominantie.

De zijwaartse beweging

Aangezien we de wekelijkse grafiek – waar de oorsprong van deze grijze weerstand wordt – al vaak hebben behandeld, duiken we deze keer direct in de 4-uurs grafiek. Zoals ik al benoemde heeft Bitcoin moeite om verder omhoog te komen.

Daarnaast kan je in deze afbeelding de lijnen zien van de zijwaartse beweging. Bitcoin deed één keer een poging om hier buiten te treden, maar zonder succes. De koers werd teruggedrukt onder de 31.400 dollarlijn. Sindsdien is er niks spannends gebeurt, maar de koers begint er wel steeds slechter uit te zien.

Om een positief koersverloop te krijgen, moet Bitcoin weer boven deze lijn uitkomen, waardoor het ook definitief de grijze zone kan doorbreken. In dat geval zullen de komende weken ook groen worden. Tot die tijd kunnen we alleen nagelbijten.

De munt maakt steeds minder volatiele candles, wat een teken is van onzekerheid. Daarnaast komt de onderste lijn van de zijwaartse beweging steeds dichterbij. Als deze breekt, zal het omgekeerde scenario in werking treden en kunnen we meerdere rode candles tegemoet zien.

De Bitcoin dominantie

Ongeacht wat er gebeurt, we kunnen ons wel een beetje voorbereiden op het effect hiervan op de markt. Daarvoor nemen we een korte blik op de Bitcoin dominantie; het aandeel van de cryptomarkt wat uit Bitcoin bestaat. Dit percentage is aangegeven in de onderstaande grafiek.

Voor de mensen die niet weten wat de dominantie is en wat je hiermee kan aflezen (in combinatie met de koers), raad ik aan om eerst de uitleg in deze analyse te lezen.

Zoals je kan zien beslaat Bitcoin op dit moment bijna de helft van de cryptomarkt. Het percentage staat op 49,90%, wat wel tussen twee belangrijke prijspunten zit die besproken zijn in de vorige analyses van de Bitcoin dominantie. Daardoor heerst er ook op deze grafiek onzekerheid over de richting.

Toch lijkt de dominantie op een belangrijk punt te zitten. Zoals je kan zien is het net onder een lijn gedoken die zijn oorsprong vindt in een vorig hoogtepunt. Het is daarom niet gek als de dominantie vanuit hier omlaag gaat als de candles niet boven deze lijn weten te sluiten.

Een dalende dominantie in combinatie met een stijgende Bitcoin koers zal postief zijn voor Bitcoin, maar niet voor de rest van de markt. Mocht de dominantie dalen in combinatie met de koers, dan is het slecht voor de hele markt. Het is daarom goed voor altcoins als de dominantie zich hier herpakt, aangezien altcoins vaak meer bloeden bij een dalende BTC.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.