Crypto analyse: Bitcoin koers alweer boven 44.000 dollar

Bitcoin heeft vorige week in het rood afgesloten, maar lijkt dat deze week weer te corrigeren. De munt steeg afgelopen week weer tot boven de 44.000 dollar en hiermee komt het weer dichterbij de weerstand waar het eerder werd afgewezen. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat BTC ervoor?

Deze analyse begint met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier staan de belangrijkste prijslevels weergegeven als groene zones. Dit zijn plekken die in het verleden vaak van invloed waren op de koers. De verwachting is dan ook dat – als de prijs hier weer terugkomt – dat de koers een andere richting opgaat.

Deze twee groene zones liggen rond de koersen van 37.500 dollar (onderste groene zone) en 45.000 dollar (bovenste zone). De prijs van Bitcoin zit hier op dit moment tussenin, en het lijkt alsof de munt nog niet per sé een kant kiest.

Na de afwijzing bij de bovenste groene zone, die op dit moment veel weerstand biedt, blijft de munt tussen deze twee levels inhangen. Het heeft tot nu toe nog geen hoger hoogtepunt gemaakt, waardoor het niet zeker is of Bitcoin voorbij de 45.000 dollarzone kan bewegen.

Pas als de munt hogere hoogtes maakt – en ook doorgaat met het maken van hogere laagtes – is het aannemelijk dat BTC door 45.000 dollar heen kan. Tot die tijd blijft het spannend en wordt het risico op een daling vanuit hier steeds reëler.

Blijft BTC tussen deze twee levels?

Het is logisch als de munt verder zal dalen als het onder zijn vorige laagtepunt komt. Deze is aangegeven met de rode lijn, maar de oorsprong hiervan is niet te zien op de wekelijkse grafiek. Daarom gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek, waarbij elke candle voor 4 uur staat.

Als Bitcoin dus onder de 40.400 dollarlijn weet te komen, is een verdere daling naar 37.500 dollar erg aannemelijk. Tot die tijd is het waarschijnlijk dat de munt tussen de bovenste zone en de rode lijn blijft bewegen. Die zorgen namelijk beide voor zowel weerstand en support.

Mocht Bitcoin boven zijn vorige hoogtepunt uitkomen (van 45.000 dollar), dan kunnen we waarschijnlijk nóg een groene periode tegemoet zien. In dat geval is de huidige weerstand gebroken en dat is een goed teken.

Hiervoor moet de prijs boven deze groene zone sluiten, want dit bewijst namelijk dat alle verkooporders rond deze koers gevuld zijn. Als dit gebeurt kan de koers aanstalten maken om naar de volgende weerstand te bewegen – al dan niet met een kleine correctie op deze groene zone.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.