Crypto analyse: Ethereum bereikt langverwachte koers van 2100 dollar

Ethereum heeft na een aantal groene weken eindelijk een koers bereikt van 2.100 dollar. Hiermee bereikt de munt een sterke weerstand, maar kan ETH hier doorheen komen? Laten we naar de grafieken kijken.

Twee grote grijze zones

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor 7 dagen waardoor we ver terug kunnen kijken in het verleden. Dit is belangrijk om de belangrijkste prijslevels te analyseren.

Deze zijn in de grafiek hierboven weergegeven als grijze zones rond de koersen van 900 en 2100 dollar. Deze zones zijn plekken die in het verleden vaak voor een koersverandering zorgde. Hierdoor blijven deze levels tot op de dag van vandaag belangrijk.

Zoals ik hierboven al benoemde, is Ethereum eindelijk aangekomen bij de langverwachte zone van 2100 dollar. Dit scenario beschreef ik al vaker in onze vorige analyses, want Ethereum maakte steeds hogere hoogtes en hogere laagtes, waardoor deze stijging niet helemaal als een verrassing komt.

Ik die analyses vertelde ik ook dat deze grote zones vaak voor een koersverandering zorgde, waardoor we nu ook op onze hoede moeten zijn. Deze grote weerstanden worden vaak gebruikt door investeerders om wat winst te pakken, waardoor de prijs terug gedrukt kan worden.

Kan ETH hier doorheen breken?

Om dit beter te analyseren pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier zijn ook wat kleinere steun en weerstandspunten getekend met blauwe lijnen (zoals ook te zien in de vorige analyses). Deze kunnen bij een eventuele daling weer belangrijk worden als ondersteuning.

Ethereum versloeg weerstand na weerstand en zit inmiddels rond dezelfde prijs als het vorige hoogtepunt. Om hier nu ook verder te komen, moet ETH boven deze grijze zone uitkomen. Indien dat gebeurt, kan de koers nog veel meer percentages erbij snoepen, maar dit blijft een gevaarlijke plek.

Als de koers niet verder komt dan het vorige hoogtepunt, kan er een kleine correctie ontstaan. Dit hoeft niet heel erg te zijn als de munt zich maar afzet op een vorig hoogtepunt. Mocht dit niet gebeuren, dan kunnen we een iets langere periode van neerwaartse prijsontwikkeling zien.

Toch ziet de markt er goed uit, en zou een break van de grijze zone niet misplaatst zijn. Om dit te realiseren mag er geen lager laagtepunt worden gemaakt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.