Crypto analyse: Ethereum (ETH) mag niet onder dit punt komen

Het is weer een tijdje geleden dat we een blik wierpen op Ethereum. De munt heeft net als de rest van de cryptomarkt een zeer bewogen week achter de rug. Genoeg reden om de koers er nog eens bij te pakken, dus laten we naar de grafieken kijken.

Daling ingezet?

Deze keer beginnen we de analyse met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug in het koersverleden kunnen kijken. Hierdoor worden de belangrijkste prijslevels duidelijk die invloed kunnen uitoefenen op de koers.

Zoals je ziet zijn er in de afbeelding hierboven twee van dit soort levels weergegeven (grijze zones). Deze prijspunten hadden in het verleden veel effect. Bijna elke keer als de koers hier aankwam veranderde de prijs van richting. Het is daardoor aannemelijk dat dit een volgende keer weer zou gebeuren.

De koers van Ethereum zit al sinds vorig jaar tussen deze twee zones van ongeveer 2.100 dollar en 900 dollar. Een breed speelveld, waarvan op dit moment het bovenste gedeelte bespeeld wordt. De munt heeft maandenlang hogere punten gemaakt tussen deze twee lijnen, maar het lijkt erop alsof ETH nu een daling inzet.

Niet onder dit punt

Dit is alleen niet heel goed te zien op de wekelijkse grafiek. Daarom pakken we er ook even kort de dagelijkse grafiek van Ether bij. Hier staat elke candle voor 24 uur, waarmee we het beste korte termijn bewegingen kunnen analyseren. We zien hier dezelfde (bovenste) grijze zone, maar ook nieuwe blauwe lijntjes.

Deze lijntjes zijn de plekken waarop ETH vorige keren een laagtepunt maakte. Deze punten zijn belangrijk, want hieruit kunnen we opmaken of de munt nog in een opwaartse trend verkeerd. Dat is op dit moment gelukkig wel zo, want we kunnen zien dat er geen enkele onder een vorig laagtepunt is gesloten.

Mocht dit wel gebeuren – en ETH zit hier niet ver vanaf met een koers van 1640 dollar, dan is het aannemelijk dat er een neerwaartse trend wordt ingezet. Een nieuw laagtepunt wordt namelijk meestal opgevolgd door een lager hoogtepunt.

Het is daarom belangrijk dat Ethereum boven deze lijn van 1626 dollar blijft. Als dat lukt, is het volgende station de bovenste grijze zone. Maar mocht dit niet lukken, dan kunnen we in een volgende analyse kijken naar de belangrijkste prijslevels als ETH terugzakt.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!

Stap gratis over op BLOX ➜

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.