Overig

Recordaantal investeringen in cryptobedrijven afgelopen kwartaal: 6,5 miljard dollar

Het zijn mooie tijden voor de cryptomarkt, en dat merk je ook aan de financiering van cryptobedrijven. Blockchainbedrijven haalden tussen juli en september 2021 ruim 6,5 miljard dollar op in 339 investeringsrondes, en dat is een record volgens onderzoek van Blockdata.

Wie zijn de grootste winnaars?

1. FTX – 900 miljoen dollar

De oprichter van cryptobeurs FTX heet Sam Bankman-Fried, is pas 29 jaar en nu al miljardair. Zijn cryptobeurs heeft maar liefst 900 miljoen dollar opgehaald, wat de waardering van het bedrijf op 18 miljard dollar brengt.

Deze investering worden gebruikt voor fusies en overnames. De Amerikaanse tak van FTX wil namelijk LedgerX overnemen. Verwar dit bedrijf niet met de fabrikant van de bekende hardware wallet, LedgerX is namelijk een handelsplatform voor crypto-derivaten dat wordt gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

2. Sorare – 680 miljoen dollar

Sorare, een snelgroeiend fantasievoetbalspel gebaseerd op Ethereum NFT-kaarten, haalde in september 680 miljoen dollar op. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 4,3 miljard dollar. De Serie B-ronde werd geleid door het Japanse investeringsconglomeraat SoftBank, dat eerder ook verschillende andere cryptobedrijven financierde.

Momenteel bevat Sorare’s NFT-game meer dan 200 gelicenseerde voetbalclubs, waaronder FC Barcelona, Juventus FC, Paris Saint-Germain FC en Liverpool FC, evenals spelers die de Major League Soccer Players Association van de Verenigde Staten vertegenwoordigen.

3. Genesis Digital Assets – 431 miljoen dollar

Genesis Digital Assets, een Amerikaans bitcoin miningbedrijf, heeft een financieringsronde van 431 miljoen dollar afgerond onder leiding van Paradigm.

Voor Genesis Digital was dit de tweede investeringsronde in het derde kwartaal. In juli haalde het bedrijf 125 miljoen dollar op bij de Britse investeringsmaatschappij Kingsway Capital.

Genesis Digital richt zich nu op een agressieve expansie. Het bedrijf zei dat het verwacht tegen eind 2023 een datacentercapaciteit van 1,4 gigawatt te bereiken, een verachtvoudiging ten opzichte van zijn capaciteit in september 2021.

4. Fireblocks – 310 miljoen dollar

Fireblocks, een in New York gevestigd bedrijf dat infrastructuur biedt voor de bewaring, overdracht en afwikkeling van digitale activa voor banken en beurzen, haalde in juli 310 miljoen dollar op. De serie D-financiering werd medegefinancierd door Sequoia Capital, Stripes, Spark Capital, Coatue, DRW VC en SCB 10X, en bracht de waardering van het bedrijf op 2 miljard dollar .

Daarvoor, in maart, haalde Fireblocks 133 miljoen dollar op in een Series C-investeringsronde, met onder de investeerders de grote klanten van het bedrijf SVB Capital en BNY Mellon.

Ondanks het opgehaalde kapitaal heeft Fireblocks geen haast om naar de beurs te gaan. CEO Michael Shaulov wil eerst de infrastructuur en de beveiliging op orde krijgen.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Vandaag lancering decentrale crypto beurs SundaeSwap op testnet Cardano (ADA)

SundaeSwap is bijna klaar om gelanceerd te worden op het testnet van Cardano. Dit testnet…

57 minuten geleden

Twee grote hacks crypto beurs BitMart, wallets Ethereum en Binance Smart Chain geplunderd

Twee wallets van cryptobeurs BitMart zijn gehackt. Het gaat om zogenaamde hot wallets, deze staan…

3 uur geleden

Rechterhand Warren Buffet prijst China voor het verbieden van cryptocurrency’s

Charlie Munger, de legendarische Amerikaanse investeerder, miljardair en rechterhand van Warren Buffet, heeft de Chineze…

24 uur geleden

Schrijf je in voor webinar RTL Z Crypto, in samenwerking met BTC Direct

Vanaf maandag 6 december tot en met maandag 31 januari zendt RTL Z in samenwerking…

2 dagen geleden

Angstaanjagend patroon kan bitcoin onder 10.000 dollar duwen, aldus Louis Navellier

Navellier & Associates oprichter Louis Navellier ziet een donkerzwart scenario voor bitcoin als een serieuze…

2 dagen geleden

Saxo Bank voorspelt het einde voor Spotify door NFT platforms

NFT's hebben het afgelopen jaar een heuse opmars gemaakt. Nu iedereen enigszins bekend is geraakt…

3 dagen geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-