Crypto recap 1 september: Bitcoin minen met Google Translate, en ontduikt Michael Saylor belasting?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin zweeft al dagen rond de 20.000 dollar, terwijl er op de rest van de markt ook weinig gebeurt. Het is een saaie, dode boel als we kijken naar de koers. Gelukkig blijft de markt op het gebied van nieuws nooit stil zitten.

In de video van vandaag gaan we het hebben over Michael Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy. Deze twee worden op dit moment onder de loep genomen op verdenking van belastingontduiking. MicroStrategy heeft ongeveer 130.000 bitcoins, dus als het waar is zou dit om reusachtige bedragen gaan.

Daarnaast gaan we het hebben over een hacker. Deze vond namelijk een manier om via Google Translate bitcoin miners te installeren.

Hacker installeert bitcoin miners

Een hacker heeft op sluwe wijze honderdduizenden computers over de hele wereld geïnfecteerd. Uit nieuw onderzoek blijkt dat deze software vaak vermomd als legitiem programma binnenkomt, bijvoorbeeld als een Google Translate applicatie.

Dit gebeurde dankzij het slimme ontwerp van de applicaties, die aan het oppervlak prima lijkt te functioneren. Als je echter de code induikt van bijvoorbeeld de ‘Google Translate applicatie’, dan ontdek je al snel dat er zich achter de schermen veel meer afspeelt. Wat daar gebeurde zie je in de video van Axel.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.