Crypto recap 18 juli: miljoenen BTC verloren en een schikking voor Ripple?

Iedere werkdag bespreekt Axel in zijn nieuwsvideo de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij weer snel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

De jarenlange rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC is nog steeds niet helemaal aan zijn eind. Volgens een rechter wordt het tijd voor een schikking, maar wat willen de strijdende partijen eigenlijk? Verder neemt het aantal nieuwe BTC-adressen toe, maar lijkt er volgens analisten juist minder Bitcoin beschikbaar zijn dan gedacht.

Verder zijn er al flink wat Ethers uit de roulatie gehaald door ze te ‘verbranden’ en neemt het handelsvolume van vermogensbeheerder Grayscale weer toe. Tot slot duidt Axel de koersen voor je.

‘SEC moet reguleringsaanpak van crypto herzien’

De juridische strijd tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS en het blockchainbedrijf Ripple is formeel nog altijd gaande. In een recente uitspraak werd erkend dat XRP geen effect is. Juridisch expert John E. Deaton heeft inmiddels zijn visie gegeven op wat dit betekent voor de toekomstige praktijk van de toezichthouder.

De afwijzing van de SEC’s bewering door rechter Analisa Torres, waarin alle XRP-verkopen als niet-geregistreerde effectentransacties werden bestempeld, bewijst volgens Deaton dat de financiële waakhond haar benadering van cryptocurrencies moet aanpassen. Dit schrijft hij in een opinieartikel op Bloomberg Law dat op 17 juli werd gepubliceerd.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Vanaf nu handel je bij BLOX tegen 0,25% transactiekosten. Heb jij nog funds op bijvoorbeeld Binance staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over!

Stap gratis over op BLOX ➜
Delen:

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.