Crypto recap 20 juni: Bitcoin, El Salvador, en is Dogecoin (DOGE) een piramidespel?

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin steeg vandaag weer boven de 20.000 dollar. Na een spannend weekend, waarbij de koers bijna zakte tot een prijs van 17.500 dollar, is dit een fijne opluchting. Aan de andere kant – als je het vergelijkt met afgelopen weken – is dit natuurlijk maar een kleine troost.

Altcoins reageerden vandaag bijna allemaal zeer positief. Apecoin (APE) steeg 23%, Enzyme (MLN) ook 23%, en Synthetix (SNX) steeg op een gegeven moment meer dan 100% in vergelijking met de dag ervoor. De enige grote altcoin die een beetje achter bleef (met een half procent daling), was Tron (TRX).

Vandaag gaan we het hebben over de bitoin koers, een uitspraak van de Salvadoraanse president, en over dogecoin (DOGE), dat wellicht een piramidespel is.

DOGE een piramidespel?

Elon Musk is aangeklaagd voor een kwart biljoen dollar. Hij zou namelijk de koers van dogecoin gemanipuleerd hebben. De ‘Dogefather’ Musk wordt ervan verdacht zijn positie te misbruiken om van Dogecoin een piramidespel te maken. Volgens Reuters is er met die reden een klacht ingediend bij de federale rechtbank in Manhattan.

Billy Markus, de maker van DOGE, bemoeide zich hier ook mee. Hij stelde dat dogecoin niet veel anders is dan alle andere cryptocurrency’s. Hij vraagt zich dan ook af of de aanklager hiermee alle cryptocurrency’s wil afdoen als gokken.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.