man-making-cake-bakkt-for-customer

Cryptoplatform Bakkt laat Cardano, Polygon en Solana vallen vanwege strengere regels

Het Amerikaanse cryptoplatform Bakkt heeft besloten om Cardano, Polygon en Solana niet langer te ondersteunen vanwege de toenemende regelgeving en het toezicht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Dit nieuws werd gisteren gemeld door Fortune.

Meer duidelijkheid nodig

Marc D’Annunzio, algemeen adviseur en secretaris van Bakkt, zei hierover: ‘Bakkt neemt deze maatregel totdat er meer duidelijkheid is over hoe een uitgebreidere lijst met munten compliant kan worden aangeboden.’

De SEC heeft de drie genoemde crypto’s eerder als effecten aangemerkt in haar rechtszaak tegen Binance en Coinbase. Volgens de financiële toezichthouder waren deze crypto-exchanges in strijd met de federale effectenwetgeving en maakten ze de handel in niet-geregistreerde effectentokens mogelijk.

De teams achter de getroffen digitale activa hebben echter fel geprotesteerd tegen deze classificatie van de SEC.

BAKKT verwijdert vaker crypto

Bakkt heeft in het verleden al eerder digitale activa van de lijst gehaald. In mei verwijderde het platform in één keer 25 digitale activa, waaronder Filecoin, Avalanche, Uniswap, Chainlink, Cosmos, Stellar en Internet Computer. Destijds werd de beslissing van het bedrijf toegeschreven aan veranderingen in de regelgeving binnen de crypto-ruimte.

Eerder, in april, haalde Bakkt ook al Algorand en Decentraland van de beurs na een SEC-rechtszaak tegen Bittrex.

Op dit moment ondersteunt Bakkt slechts acht cryptocurrency’s, waaronder Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Litecoin, USDC en Shiba Inu.

We gebruiken expres het woord ‘slechts’ want BLOX ondersteunt het tienvoudige hiervan. Be je op zoek naar een crypto? Grote kans dat BLOX deze heeft.

SEC pakt beurzen en altcoins aan

De onzekerheid rondom regelgeving dwingt steeds meer beurzen tot actie. De recente regelgevende inmenging van de SEC heeft verschillende Amerikaanse cryptobedrijven gedwongen om hun lijst met cryptocurrency’s opnieuw te evalueren.

In de afgelopen zeven dagen hebben twee crypto-handelsplatforms aangekondigd dat ze de ondersteuning voor bepaalde digitale activa, die door de SEC als effecten zijn geclassificeerd, zullen stopzetten. Op 9 juni kondigde Robinhood aan dat het platform de ondersteuning voor ADA, SOL en MATIC tegen 27 juni zou beëindigen.

Drie dagen later heeft een ander handelsplatform, eToro, de toegang voor Amerikaanse klanten beperkt tot vier cryptocurrency’s, waaronder DASH, MANA, ALGO en MATIC.

Dit heeft geen gevolgen voor Nederlanders. Wij kunnen deze coins gewoon blijven verhandelen met BLOX.

Het delisten (zoals dat zo mooi heet) van coins is niet nieuw. In december 2020 werd Ripple aangeklaagd door de SEC. Zij zouden illegaal effecten (genaamd XRP) hebben verkocht. Destijds verwijderde verschillende Amerikaanse platformen XRP. Maar tot op de dag van vandaag heeft de SEC geen gelijk gekregen dat XRP een effect zou moeten zijn.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.