Categorieën: ExchangesICO

Waarde cryptocurrency Atari Token daalt met 70%

Atari Token (ATRI) is het eerste uitstapje van Atari Interactive naar digitale gaming-valuta. De munt is ongeveer 36 uur beschikbaar en in die tijd is de waarde met bijna 70% gedaald. De huidige prijs is 0,08 dollar en ligt ruim onder de eerste verkoopprijs en ligt zelfs onder de kortingsprijs van de voorverkoop.

Veel problemen

De tokenverkoop werd gehouden op Bitcoin.com en twee dagen voordat de handel begon waren er nog verschillende problemen. Denk aan uitdagingen met de verwerking van bestellingen, het niet bijschrijven van fondsen en vertragingen bij opnames tot 16 uur. Het Atari Token-team moet nog reageren op deze problemen en hun actieve Twitter-account bleek de afgelopen dagen relatief stil.

Tegen de tijd dat deelnemers van de openbare verkoop toegang hadden tot hun tokens op 2 november, was de koers van ATRI al ingekakt en daalde tot 0,04 dollar. Die originele aankoopprijs tijdens de openbare verkoop was 0,25 dollar. Ofwel, een verlies van 84%.

Drie rondes

Tokens werden ook tegen een gereduceerd tarief verkocht in drie voorverkooprondes, voor 0,08 dollar per stuk in de eerste twee rondes en voor 0,16 dollar in de derde. In alle rondes werd de harde limiet van 1 miljoen dollar per ronde behaald.

Hoewel de munt aanvankelijk op Bitcoin.com Exchange werd gelanceerd, is de handel in ATRI nu ook mogelijk op Uniswap.

Een token voor alles

De missie van Atari Token is om ‘decentralisatie en universaliteit te brengen in de videogame- en interactieve entertainmentindustrie’, waarbij ATRI wordt gebruikt als een utility-token voor meerdere videogames en andere facetten van interactief entertainment.

Het concept voor de token werd in juni van dit jaar voor het eerst geïntroduceerd door Atari. Op 2 november kondigde Atari aan dat de online multiplayer-game Karma the Game of Destiny ATRI zal gebruiken als in-game valuta voor aankopen en transacties.

Atari is ook bezig met NFT-verzamelobjecten, dit zijn unieke digitale objecten zoals speelkaarten. Deze moeten worden gelanceerd op de WAX-blockchain. De eerste serie die wordt uitgebracht, bevat box-art voor videogames van Atari’s originele consolegames.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin breekt uit: op weg naar 60.000 euro

Bitcoin zet de stijgende lijn door! De cryptocurrency schoot vanmorgen naar 54.500 dollar (45.882 euro),…

1 uur geleden

Ripple beëindigt officieel samenwerking met MoneyGram

Cryptocurrency bedrijf Ripple heeft zijn veelgeprezen samenwerking met MoneyGram beëindigd. Een paar weken geleden nam…

2 uur geleden

Noors bedrijf investeert bijna 50 miljoen euro in bitcoin

Beursgenoteerd bedrijf Aker ASA is van plan om bijna 50 miljoen euro (500 miljoen noorse…

18 uur geleden

Bitcoin is gisteren een stuk simpeler geworden

In de afgelopen weken lijkt het dat er meer rekenkracht het netwerk heeft verlaten dan…

19 uur geleden

DeFi cryptocurrency Uniswap stijgt 50% en staat in top 10

Het governance-token van Uniswap is het eerste DeFi-token geworden dat qua kapitalisatie tot de tien…

21 uur geleden

Analyse: Is maart traditioneel een goede maand voor Bitcoin?

Bitcoin is nog relatief jong, net 12 jaar, maar bepaalde tradities hebben zich al weten…

23 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde crypto-platform van Nederland.

Ga direct naar BTC Direct