Overig

Disney heeft grootse plannen met de metaverse, patent is aangevraagd

Het is natuurlijk een kwestie van tijd tot Disney iets zou doen met de metaverse, maar het is ni eindelijk zo ver. Disney heeft een patent toegewezen gekregen om gepersonaliseerde interactieve attracties voor bezoekers van pretparken te maken.

Via eigen mobiele telefoon

De technologie zou augmented reality (AR)-attracties zonder headset in Disney-pretparken mogelijk maken. Hiervoor gebruiken bezoekers hun eigen mobiele telefoon. Er worden gepersonaliseerde 3D-effecten gegenereerd en deze worden dan weer geprojecteerd op nabijgelegen fysieke ruimtes, muren en objecten in het park.

Dit patent werd al op 28 december goedgekeurd en in de omschrijving staat: ‘virtual-world simulator in een real-world venue.’ Het werd oorspronkelijk ingediend bij het United States Patent and Trademark Office in juli 2020.

Wat is metaverse

Metaverse is een containerbegrip voor veel dingen. Dat komt omdat het concept relatief nieuw is en iedereen wel een haakje kan vinden om zijn of haar product te koppelen aan de metaverse. Over het algemeen wordt de metaverse gezien als een 3d-omgeving verbonden met het internet waar je toe kan treden via virtual reality (VR) of AR-headsets. Denk aan de film Ready Player One uit 2018.

De door Disney voorgestelde technologie zou de Metaverse echter naar de fysieke wereld brengen. In november 2021 zei CEO Bob Chapek dat het bedrijf voorbereidingen treft om fysieke en digitale activa in de metaverse te mengen.

‘We zullen de fysieke en digitale wereld nog nauwer met elkaar kunnen verbinden, waardoor verhalen zonder grenzen kunnen worden verteld in onze eigen Disney Metaverse.’

Fysiek en digitaal

Een jaar daarvoor, in november 2020, zei Tilak Mandadi, Chief Strategy Officer van Disney Resorts op LinkedIn al dat hij de digitale en de fysieke wereld wil combineren.

‘Als we naar de toekomst kijken, zijn nieuwe parkervaringen die de fysieke en digitale barrière overstijgen en andere verhalen vertellen zeer opwindend voor ons. Deze ervaringen zijn eeuwigdurend, en de gastbetrokkenheid is binnen en buiten de parken. Ze zijn uniek voor jou, maar ook sociaal en verbonden. Ze veranderen voortdurend, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.’

Gelukkigste plek in metaverse

Disney heeft 12 officiële pretparken, waarschijnlijk ben je al in die van Parijs geweest, maar er zijn ook parken in de VS, Hong Kong, Japan en China.

In zekere zin is metaverse bij uitstek geschikt voor een bedrijf als Disney. Wie wil er niet in een 3D Disney-film stappen en met personages zoals Donald Duck, Luke Skywalker of Iron Man praten? In de woorden van Bob Chapek: ‘Disney zou de gelukkigste plek in de metaverse kunnen worden.’

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin en altcoins diep in het rood, maar markt kan snel sterker worden

De cryptocurrency koersen kleuren weer dieprood. Bitcoin heeft ten opzichte van gisteren 4,4% moeten inleveren…

58 minuten geleden

Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

11 uur geleden

Nederlandse toezichthouder AFM: bitcoin en andere crypto nog niet geschikt als betaal- of beleggingsmiddel

Een Nederlandse toezichthouder zegt dat crypto nog niet het juiste middel is voor investeringen.Paul-Willem van…

15 uur geleden

Cloudflare gaat Ethereum node draaien in experiment om ‘beter internet te bouwen’

Cloudflare is een web-beveiligingsbedrijf dat experimenteert met Web3 netwerken die Proof-of-Stake omarmen. Ethereum is daarbij…

19 uur geleden

Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond…

20 uur geleden

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-