Dit is hoeveel 1000 euro Ethereum waard is als all time high gehaald wordt

Ethereum kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Je kan het gebruiken voor NFT’s, voor de tientallen DeFi-beurzen, om te staken en ga zo maar door. Maar je kan het ook gewoon kopen en vasthouden.

Ethereum is een alleskunner

Voor we de koers induiken, wat is Ethereum ook al weer? Ethereum is een gedecentraliseerde blockchain-platform dat smart contracts draait: applicaties die precies volgens het programma werken zonder enige tussenkomst van derden.

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, na Bitcoin. Het werd in 2015 gemaakt door Vitalik Buterin.

Daarnaast is de software van Ethereum open-source, en iedereen kan het gebruiken om gedecentraliseerde applicaties te maken. Deze applicaties kunnen voor een verscheidenheid aan doeleinden worden gebruikt, zoals DeFi, NFT’s en smart contracts.

Wat doet de koers van Ethereum?

De Ethereum-koers heeft een zeer bewogen verleden. In de eerste jaren van zijn bestaan bleef de koers relatief stabiel, rond de 1 euro. In 2017 begon de koers echter te stijgen, en in december van dat jaar bereikte hij een recordhoogte van 1.335 euro.

Op dat moment leek het er heel even op dat Ethereum zijn grote broer Bitcoin van de troon kon stoten, maar zover kwam het net niet. In 2017 waren ICO’s een grote hype. Dit is een soort crowdfunding waarbij je coins uitbetaald krijgt. Hier kon je destijds alleen aan deelnemen met ETH.

In 2018 volgde een koerscrash, en de koers daalde zelfs naar onder 100 euro In de daaropvolgende jaren herstelde de koers zich enigszins, en in 2021 bereikte hij opnieuw een recordhoogte van 4.127 euro. Vooralsnog is dat de all time high.

De actuele koers van vandaag is 1.518 euro. Dat is ‘maar’ 66% minder dan de hoogste waarde ooit.

Wat als je nu 1000 euro Ethereum koopt? Dan is je inzet op het moment dat de all time high weer behaald wordt 2.718 euro. Niet slecht, maar het zal ook je leven niet op zijn kop zetten.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • ik investeer liever on presale munten , daar kan men veeteelt meer winst in behalen omdat je op de bodem.koopt en alleen maar winst kan maken .
  de meeste andere munten zijn inmiddels te duur en moet men flinke bedragen investeren om.wat winst te.kunnen maken , en als het daald kan men ook flinke verlies maken .
  naast dat bij de meeste.munten heeeeel wat Wales en sharks zijn die flink kunnen verkopen en de prijs flink kunnen doen zakken .
  dus ik ga 100 x liever voor de presale munten dan de bestaande dure munten .

  4 september 2023
 • ik wacht nog steeds op m’n geld, dat ze maar niet willen betalen, integendeel ze vragen maar steeds meer en meer om je geld te storten, nee ik ben zeker niet tevreden, het lijkt me meer en meer als oplichters, een Boze klant Brigitte Mees 🤬🤬🤬

  5 september 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.