Dit land lanceert eigen cryptomunt met crypto exchange Huobi

Dominica, een eiland boven Zuid-Amerika, gaat binnenkort een eigen cryptomunt lanceren. Het land heeft verschillende munten op het TRON-netwerk al geïmplementeerd als betaalmiddel, maar daar komt nu ook een eigen coin bij: DMC (Dominica Coin). Wat is precies het doel van deze munt?

Samenwerking met Huobi

De aankondiging voor een nieuwe munt werd gedaan via een blogpost van cryptomarkt Huobi. Hierin wordt zelfs geclaimd dat dit de eerste nationale coin ter wereld is, maar dit is bedenkelijk, aangezien er al meerdere coins zijn gelanceerd door overheden. Denk aan de Sango Coin van de Centraal-Afrikaanse Republiek, of de Petro van Venezuela. Desalniettemin is dit een interessante ontwikkeling van Dominica.

Dit is niet de eerste crypto die wordt geadopteerd in het land, andere TRON-tokens waren al te gebruiken als betaalmiddel. “Net als TRX, USDD en andere tokens krijgt DMC een wettelijke status als geautoriseerde crypto in het Gemenebest Dominica en kan het lokaal in Dominica circuleren als betaalmiddel”, zo zegt Huobi in een aankondiging.

Samen met digitale identificatie

Naast de nieuwe crypto heeft Dominica een andere ‘primeur’, namelijk de DID (Dominica digital identifier). Dit lijkt op een ‘know-your-customer’-identificatie om bankrekeningen te openen, leningen aan te vragen of andere financiële handelingen uit te voeren. Ook dit lijkt een ‘drog’-primeurtje, want plannen voor zo’n digitaal ID zijn al eerder aangekondigd in bijvoorbeeld Zuid-Korea.

Het lijkt er wel op dat niet alleen Dominicanen deze DID’s kunnen aanvragen. Huobi zegt dat je met DMC en DID visumvrije toegang kunt krijgen in 130 verschillende landen.

Wat kun je met DMC en DID?

Om niet te kritisch in te gaan op het ‘primeur’-verhaal van Huobi, zullen we het werkelijke nut van deze coin en het ID onder de loep nemen. Het lijkt alsof het een poging is om een van de nationale pioniers te zijn in Web3 en de Metaverse.

“In onze laatste inspanningen om de wereldwijde ontwikkeling van Web3 en metaverse te bevorderen, is Huobi een samenwerking aangegaan met Tron Network en DMC Labs om gezamenlijk ‘s werelds eerste nationale token DMC (Dominica Coin) te lanceren onder toestemming van de regering van Dominica.” Daarnaast krijgen DMC-holders privileges in de metaverse en krijgen ze airdrops van verschillende TRON-tokens.

Ook lijkt het een beetje op een marketingtruc van Huobi om klanten uit Dominica te werven. “Gebruikers kunnen identiteitsverificatie op Huobi voltooien met hun Dominica DID’s. Gebruikers die de identiteitsverificatie al hebben voltooid, krijgen ook de Dominica DID’s”, zo zegt Huobi in de aankondiging.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.