Cardano baas zegt dat Dogecoin gaat falen en existentiële bedreiging is voor cryptocurrency

In een nieuwe video over de staat van Cardano en de cryptomarkten, zegt Hoskinson dat DOGE niet duurzaam is en waarschijnlijk zal leiden tot een systemische, catastrofale mislukking die miljoenen investeerders zal raken.

Strengere regelgeving

Hij gelooft dat een dergelijke gebeurtenis de reputatie van de crypto-industrie kan vernietigen en zelfs kan leiden tot strengere regelgeving. De directeur van Input Output Hong Kong (IOHK) zegt dat de oorzaak van het probleem is dat mensen de munt niet kopen vanwege het nut ervan, maar vanwege de stijgende Doge koers.

Waarom koop je DOGE?

‘Als iemand DOGE koopt, als je naar het commentaar van de gemeenschap kijkt, zegt 99% we gaan rijk worden. De enige manier waarop je rijk wordt met DOGE is als je Dogecoin koopt en deze aan iemand anders verkoopt. Dus die andere persoon, je moet je afvragen: waarom kopen ze het?’

‘Kopen ze dat omdat ze het ergens voor willen gebruiken? Of kopen ze dat omdat ze een 10x willen krijgen? Als die mentaliteit aanhoudt, zijn er maar een beperkt aantal verdubbelingen die je kunt hebben voordat het niet meer gebeurt en dan ontstaat er een paniekverkoop. ”

Geen eerlijke verdeling

Hoskinson zegt dat er meer problemen zijn. Hij wijst op de grote hoeveelheid coins die een paar whales in handen hebben, en noemt dat een ander potentieel probleem voor investeerders.

‘En als je kijkt naar de verdeling van de munt, dan is meer dan 90% van de coins in handen van minder dan 1% van de deelnemers, dus er kan op elk moment een trapsgewijze daling optreden. De mensen die verkopen staan altijd in de plus, dus of ze DOGE nu verkopen voor 0,60 of 0,01 dollar, ze maken een enorme winst, en dat is een heel slechte situatie om in te zitten.’

Catastrofale mislukking

‘Dus een catastrofale mislukking is hier de meest waarschijnlijke uitkomst, aangezien mensen met enorm onrealistische verwachtingen en zeer beperkte ervaring met beleggen deze activa verwerven. Als de mislukking zich voordoet, zal hun mening over de hele sector dezelfde zijn als die van Bill Maher, hetzelfde als een veel mensen in de mainstream, zoals Charlie Munger.’

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bekijk reacties

  • I think it's true, but it's the same with bitcoin, the value of bitcoins fluctuate to much to be of any use and there are also a few with the majority of the coins.

Recente artikelen

Nederland Oostenrijk, BLOX geeft 5x 50 euro bitcoin (en altcoins) weg op wedstrijddag

Hebben we er weer zin in? Vandaag speelt het Nederlands Elftal tegen Oostenrijk en dat…

6 uur geleden

Wereldbank kan El Salvador niet helpen met Bitcoin

De Wereldbank kan El Salvador niet helpen met de implementatie van bitcoin als wettig betaalmiddel, aldus…

8 uur geleden

Vaderdag: 20% korting op CoolWallet Pro, mooie bewaaroplossing voor bitcoin en andere cryptocurrency’s

Niet vergeten, zondag is het Vaderdag! Ben je het helemaal zat om sokken, stropdassen en…

8 uur geleden

‘Grote paniek bitcoin ligt achter ons, markt kan weer stijgen’

De meeste paniek op de bitcoin markt ligt achter ons, en de uitverkoop is zo…

10 uur geleden

Bitcoin wedstrijdfit, volgende ronde is 46.000 dollar

Vandaag kleurt Nederland oranje, maar laten we hopen dat bitcoin groen kleurt! Net zoals het…

12 uur geleden

General Motors CEO: ‘Niets weerhoudt ons ervan om bitcoin te accepteren’

Zien we binnenkort nog een autobedrijf bitcoins accepteren? Wie weet, in een interview met CNBC…

14 uur geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct