Daar gaan we weer! Dogecoin stijgt na tweet Elon Musk over SpaceX

Dogecoin stijgt met meer dan 26% nadat Elon Musk een tweet deelde over het naar de maan brengen van de cryptocurrency.

Naar de maan

‘Naar de maan’ is een populaire term (to the moon klink beter) die wordt gebruikt om te zeggen dat de koers van je favoriete cryptocurrency een sterke opwaartse trend laat zien. De waarde van de munt vliegt dan figuurlijk naar de maan.

Iedereen met een beetje cryptocurrency moet die uitspraak minstens één keer gebruikt hebben. In figuurlijke zin dan. Het voordeel van een miljardair zijn is dat figuurlijke uitspraken in potentie letterlijk opgevat kunnen worden. Je weet het niet. Musk wil een echte Dogecoin op de werkelijke maan plaatsen, 384.400 km van de aarde verwijderd.

Letterlijk of figuurlijk

‘SpaceX gaat een letterlijke Dogecoin op de letterlijke maan zetten’, zei Musk in een tweet. SpaceX is een van de bedrijven van Musk en houdt zich bezig met het bouwen van raketten en het verkennen van de ruimte.

De tweet veroorzaakte een golf van handelsactiviteit voor Dogecoin, die de minuten daarna onmiddellijk losbarstte. De Dogecoin koers vloog als een raket richting de maan en had maling aan alle weerstanden.

Bron: BTC Direct

Stijging van 3.677 procent

De stijging betekende dat Dogecoin nu een marktkapitalisatie heeft van meer dan 7,66 miljard dollar met een circulerend aanbod van 129 miljard tokens.

Hierbij ook felicitaties aan iedereen die Doge al langer dan een jaar heeft. In de afgelopen maanden is de waarde gestegen met 3.677%.

Bron: Coincodex

Terug naar de Technoking of Tesla, zoals Elon Musk zijn functie omschrijft. Hij heeft in het verleden vaker laten weten fan te zijn van Dogecoin en tweet er dan ook gretig over. Hij zei ooit dat het de ‘toekomstige valuta van de aarde’ was en zei zelfs dat hij een roedel had verzameld voor zijn negen maanden oude zoon.

Nu maar hopen dat zijn boodschap om Dogecoin op de maan te zetten geen letterlijke 1 aprilgrap is.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.