Dogecoin, Cardano en XRP dalen met tientallen procenten

De hele markt kleurt rood. Niet alleen bitcoin levert 10 procent, veel altcoins dalen zelfs nog harder. XRP levert 32 procent in, Dogecoin zelfs 35 procent en Cardano 22 procent. Tijd om naar de koersen te kijken.

Totale waarde cryptomarkt zakt in elkaar

De totale marketcap van alle cryptocurrency bij elkaar was 1,7 triljoen euro om 20:00 gisteravond. Dat is gedaald naar 1,46 triljoen euro. Dat betekent dat alle crypto’s bij elkaar 15% minder waard zijn geworden in een halve dag.

Bron: Coinmarketcap

XRP levert 32% in

De koers van XRP leek juist de weg naar boven gevonden te hebben. Waar bitcoin al sinds maart stagneert, was de munt van Ripple bezig met een mooie opmars. Maar ook XRP kan zich niet aan de malaise onttrekken. Zoals je hieronder kunt zien was de hoogste waarde 1,17 euro en de laagste waarde van 0,80 werd behaald om 04:30 uur, dat is een verschil van 31,6%

Bron: BTC Direct

Dogecoin hype voorbij?

Alle hype en memes ten spijt, als Bitcoin bijt, dan komt er nog maar een laf blafje uit Dogecoin. Doge heeft de laatste maanden natuurlijk een extreem goede stijging meegemaakt. Dit kenmerkt zich niet door gestage groei, maar juist door harde pieken, en scherpe dalingen. Zoals je op de Dogecoin koers kunt zien was de hoogste waarde 0,249 euro en de laagste waarde van 0,163 euro werd behaald om 07:24 uur, dat is een verschil van 35%

Cardano onder 0,85 euro

Op 14 april behaalde de Cardano koers zijn hoogste punt ooit met 1,14 euro. Deze was al gedaald naar 1,05 euro en zakte vanochtend zelfs even naar 0,81 euro. Inmiddels is de koers weer iets gestegen, maar het verschil tussen het hoogste en laagste punt vandaag is 22%.

Bron: BTC Direct

Bitcoin dominantie

Gisteren schreven we dat altcoins drukten op de dominantie van bitcoin op de cryptomarkt. Maar vandaag lijken het juist altcoins te zijn die het hardste dalen.

In de grafiek hieronder wordt de dominantie uitgedrukt in procenten. Sinds halverwege maart daalt die van bitcoin (of stijgen alts, kies maar). Nu lijkt bitcoin uit dit kanaal te ontsnappen.

Bron: Tradingview


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Beste Toon,

  In bovenstaande artikel over ‘Dogecoin, Cardano en XRP dalen …’ zeg je dat de totale crypto marktkapitalisatie 1,7 triljoen euro is. In het grafiekje staat het getal 1,723,383,522,259 EUR. (Komma’s voor scheiding van duizendtallen.)
  Dat is volgens de Amerikaanse benaming 1.7 trillion, of 1700 billion. Maar het Nederlands kent daar een andere benaming voor, namelijk:

  1 billion = 1 miljard (negen nullen)
  1 trillion = 1 biljoen (twaalf nullen)
  en verder is:
  1 quadrillion = 1 biljard (vijftien nullen)
  1 quintillion = 1 triljoen (achttien nullen)
  enz.

  De crypto marktkapitalisatie is dus 1,7 trillion of in het Nederlands: 1,7 biljoen en dus niet 1,7 triljoen!
  Het is een veel gemaakte fout om de Amerikaanse benaming te vertalen naar Nederlands gelijkklinkende benamingen van grote getallen.
  Het komt doordat het Amerikaans Engels alleen -illion als uitgang kent, maar wij wisselen -joen af met -jard. Dat gaat consequent door na bovenstaande quintillion/triljoen, naar nog grotere getallen.

  4 mei 2021