Dogecoin correctie van 30 procent op komst?

De populaire pseudonieme analist Rekt Capital deelt met zijn bijna 350.000 volgers op Twitter dat hij een gigantische koersdaling voor Dogecoin (DOGE) verwacht. Na een goede maand voor de memecoin, is het volgens Rekt Capital nu tijd voor een daling voor de favoriete munt van Elon Musk.

Correctie Dogecoin op basis van TA

Rekt Capital baseert zich voor het voorspellen van de correctie van Dogecoin op technische analyse. Dogecoin is recent afgewezen bij een weerstand van een zogenoemd vallend wigpatroon. In het slechtste geval zou dat een terugval opleveren naar de diagonale steun rond de koers van 0,055 dollar.

Dat zou vanaf de huidige koersen een daling van ongeveer 30 procent opleveren voor Dogecoin. Over Bitcoin is de analist op dit moment juist positief; wat niet gek is nadat MicroStrategy bekendmaakte voor nog eens 750 miljoen dollar aan Bitcoin te willen kopen.

Dat leverde na de bekendmaking meteen een stijging van 2,0 procent op voor Bitcoin, waar op het moment van schrijven nog ongeveer 1,7 procent van over is. Rekt Capital voorspelt voor Bitcoin een koers van 33.000 tot 35.000 dollar de komende maanden.

Belangrijk moment voor Ethereum

Verder schijnt de analist zijn licht nog op Ethereum, het grootste smart contract platform van de markt. Volgens Rekt Capital is het zaak voor Ethereum om boven de steun van 1.863 te komen om een kans te maken op een nieuwe rally richting de 2.000 dollar.

Op het moment van schrijven tikt Ethereum binnen op een koers van 1.855 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een plus van 1,26 procent. Dat is nog niet genoeg om de rally die Rekt Capital voorspelt te veroorzaken, als we de analist mogen geloven.

Als Ethereum erin slaagt om boven deze koers uit te komen, dan zou een rally naar 2.275 dollar niet onwaarschijnlijk zijn volgens Rekt Capital. Wat dat betreft zien we dus twee positieve scenario’s voor Bitcoin en Ethereum, terwijl er mogelijk een gigantische correctie voor Dogecoin aankomt.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • met andere woorden shorten op doge

    3 augustus 2023