Dogecoin en Litecoin krijgen nieuwe hardware

Goed nieuws voor twee oudgedienden van de cryptomarkt. BIT Mining, een cryptocurrency mining-bedrijf, heeft aangekondigd dat het een verbeterde versie van zijn Dogecoin en Litecoin mining-machines heeft gelanceerd.

Doge en Litecoin gaan efficiënter om met energie

Het nieuwe model genaamd LD4, is uitgebreid getest en biedt betere functies ten opzichte van eerdere versies, waaronder een hogere hashrate en een efficiënter energieverbruik. Het bedrijf heeft de afgelopen jaar drie modellen van LD-specifieke ASIC-miners uitgerold, waarbij elk model een aanzienlijke vooruitgang introduceerde.

Wat is een ASIC voor Dogecoin en Litecoin?

In deze context staat ASIC voor “Application-Specific Integrated Circuit”. Het verwijst naar een type geïntegreerde schakeling (IC) dat speciaal is ontworpen voor het uitvoeren van een specifieke taak of functie. In dit geval dus om specifiek te werken met de algoritmes van Dogecoin en Litecoin, in plaats van generieke machines die verschillende cryptocurrency’s kunnen minen.

Langere levensduur

De CEO van BIT Mining, Xianfeng Yang, zei dat het bedrijf blijft werken aan het ontwikkelen van nieuwe mininghardware met de nieuwste technologie en het bevorderen van efficiëntie. Het LD4-model heeft verschillende verbeterde functies, zoals betere warmteafvoer, waardoor de computerchip langer gekoeld wordt en door kan werken. Dit verlengt de levensduur van de machines.

Elke LD4-eenheid heeft ook een ingebouwd beveiligingssysteem op hardwareniveau en ingebouwde beveiligingssoftware.

Wat hebben Dogecoin en Litecoin gemeen?

Dogecoin en Litecoin zijn beide cryptocurrency’s die zijn ontworpen als alternatieven voor Bitcoin. Dogecoin is ontworpen als een lichtere, leukere versie van Bitcoin en is geïnspireerd door de Shiba Inu-hond.

Litecoin is ontworpen om de transactiesnelheid van Bitcoin te verbeteren en biedt snellere transactietijden en lagere transactiekosten.

Zowel Dogecoin als Litecoin zijn te verhandelen bij BLOX. De koers van Doge is sinds begin 2023 met 12% gestegen, terwijl Litecoin 26% heeft mogen bijschrijven. Wellicht dat als het aantrekkelijker wordt om te minen, de koersen ook een boost krijgen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.