Dogecoin oprichter: ‘Bitcoin heeft ruimte nodig om verder te stijgen’

Dogecoin-oprichter Bill Markus houdt er momenteel een sombere houding op na als het over de Bitcoin koers gaat. Begin december bereikte de koers een piek van meer dan 44.000 dollar, maar in de nacht van zondag op maandag klapte de koers omlaag. Inmiddels zijn we weer redelijk hersteld, maar Bill Markus is er nog niet helemaal van overtuigd dat het goed zit.

Moeten we ons zorgen maken over Bitcoin?

Het is nog maar de vraag of de woorden van Billy Markus serieus genomen moeten worden.

De oprichter van Dogecoin is vaak cynisch en negatief over de markt. Zijn reden om Dogecoin op te richten was ook om te laten zien hoe onzinnig cryptocurrency’s zijn. Dogecoin begon als een grap, maar die is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen.

“Wat moeten we doen?”, reageert iemand op de woorden van Billy Markus. “We moeten Bitcoin gewoon de ruimte geven, denk ik. Uiteindelijk zal Bitcoin wel uit zijn kamer komen, misschien”, aldus een vage Billy Markus.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 42.741 dollar en lijkt er niet heel veel aan de hand. Het is natuurlijk jammer dat we vanaf de koers van 44.000 dollar behoorlijk gedaald zijn, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

De Amerikaanse centrale bank geeft Bitcoin weer brandstof

Het herstel van Bitcoin lijken we aan de Amerikaanse centrale bank toe te kunnen wijzen.

Vrijwel meteen na de rentebeslissing van de Amerikaanse centrale bank begon de markt te stijgen. Dat had weinig van doen met de keuze van de Amerikaanse centrale bank om de rente op hetzelfde niveau te houden, maar meer met de woorden van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank tijdens de persconferentie die op het rentebesluit volgde.

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell zei namelijk dat zijn centrale bank verwacht in 2024 te beginnen met het verlagen van de rente. Dat was de eerste maal dat hij openlijk over renteverlagingen sprak.

Voor de markt was dat een signaal dat de inflatie verslagen is en dat het strenge rentebeleid snel tot het verleden behoort. Om die reden schoten de koersen over de gehele linie omhoog.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.