Categories: EthereumKoers

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de 200 dollar aan, omgerekend is dat 181 euro.

Ethereum is aan een goede maand bezig, bijna elke dag schrijft de munt groene cijfers. De grootste altcoin lijkt zodoende een eigen koers te varen, en bewoog de afgelopen dagen niet mee met bitcoin.

Beter dan andere altcoins

Maar de koers van ether liet ook weer andere bewegingen zien dan de meeste altcoins. Gisteren schreven vrijwel alle altcoins rood, maar ether bleef gestaag groeien. Op het moment van schrijven is ether de afgelopen 24 uur met 2,62 procent toegenomen en is de koers maar enkele centen verwijderd van de 200 dollar grens. Die spannende koersontwikkeling volg je het beste op onze ether koerspagina.

Volg koers ethereum

Waarom stijgt de ether koers?

Op dit moment is in Tel Aviv de Ethereal Summit bezig, een bijeenkomst voor alles over Ethereum. Het kan zijn dat dit nieuw leven geblazen heeft in de prijs van ether. Daarnaast is gisteren bekend geworden dat BitPay ether gaat ondersteunen.

Ether zal ook beschikbaar worden voor de gebruikers van de BitPay wallet en de bankpas van het bedrijf, die momenteel alleen bitcoin, bitcoin cash en wat stablecoins ondersteunt.

Over BitPay

BitPay CEO Stephen Pair noemt ether een logische keuze, aangezien de bovenste altcoin al door duizenden andere bedrijven wordt gebruikt.

BitPay loopt consequent voorop bij het gebruik van cryptocurrency om echte problemen op te lossen en onze wereldwijde klanten de beste opties te bieden om met meerdere blockchain-activa te betalen

Vitalik Buterin deelt de opwinding van Pair en beweerde dat de integratie van ETH in het wereldwijde betalingssysteem een nieuwe wereld van mogelijkheden opent voor het ecosysteem van de munt.

Dit opent een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor het Ethereum-ecosysteem. Samen kunnen we een toonaangevende innovator blijven voor use cases voor cryptocurrency’s in de echte wereld.

BitPay werd opgericht in 2011 en pioniert dus al een tijd op het gebied van cryptocurrency-betalingen.

Het bedrijf kreeg onlangs wel veel kritiek te verduren omdat zij bitcoin donaties aan Hong Kong Free Press blokkeerden.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: grote beweging op komst, stilte voor de storm?

De bitcoin koers lijkt zich vanaf september vooral zijwaarts te bewegen. De prijs beweegt sindsdien tussen 7.100 en 7.800 euro.…

1 uur ago

De noodzaak voor Plan ฿ (deel 1): DNB bereidt banken voor op correctie huizenmarkt

Bitcoin en de wereldeconomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De cryptomunt is namelijk ontwikkeld als tegenreactie op de economische crisis…

2 uur ago

Bitcoin whales verzenden bijna twee miljard euro aan bitcoin voor een schijntje

Een van de grootste voordelen van bitcoin, is dat je waarde kan verzenden voor een schijntje vergeleken met wat banken…

3 uur ago

NBA-speler Stephen Curry investeert niet in blockchain want geen consument begrijpt het

'Wij geloven niet in bitcoin, wel in blockchain.' Grote bedrijven zoals JP Morgan, Facebook, Walmart en IBM willen producten bouwen…

8 uur ago

De Nederlandsche Bank slaat goud in om zich voor te bereiden op instortend economisch systeem

Opmerkelijke passage op de website van De Nederlandsche Bank: Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw…

1 dag ago

‘Bitcoin bevrijdt ons en is beter dan alle nationale valuta’

Bitcoin is een superieure valuta die mensen bevrijdt, aldus durfkapitalist Tim Draper in een interview met The Bitcoin of Crypto…

1 dag ago