Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling van gisteren. Maar schijn bedriegt, vaak volgt er na zo’n periode van stabiliteit een grote koersbeweging. Gaat bitcoin op korte termijn stijgen of dalen? In deze analyse onderzoeken we twee scenario’s.

We gaan stijgen: bullish pennant zorgt voor enorme uitbraak

Laten we maar beginnen met het positieve scenario! Een mogelijkheid is dat de koers van bitcoin zich al maanden beweegt in een bullish pennant. En dat kan ervoor zorgen dat bitcoin binnenkort een enorme beweging omhoog gaat maken.

Je kijkt naar de bitcoin koers in euro op dagniveau, van juli 2017 tot en met nu:

Een bullish pennant heeft de vorm van een vlag. Eerst maakt de koers een flinke beweging omhoog, dat is de mast van de vlag. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen in. De formatie lijkt op die manier een beetje op een vlag. Uiteindelijk breekt de koers aan de bovenkant uit de vlag en maakt de koers een grote beweging omhoog.

De stijging die vervolgens komt is volgens het boekje even groot als de mast van de vlag. Maar vanaf waar je de mast tekent is arbitrair. Begin je met de grote koersstijging in april? Of trek je de lijn vanaf mei? In beide gevallen kunnen we een stijging verwachten richting de hoogste prijs van bitcoin ooit: 16.500 euro.

We gaan dalen: RSI toont negatieve trend aan

Maar het blijft natuurlijk bitcoin, het kan alle kanten op gaan. Daarom beschrijven we ook een negatief scenario. De Relative Strength Index (RSI) hint naar een beweging omlaag bij bitcoin.

De RSI is een indicator die het momentum van de koers weergeeft. De laatste maanden beweegt de RSI zich in een negatieve trend. De indicator laat lagere toppen en lagere bodems zien. Dat zie je aan de blauwe trendlijnen op de onderste grafiek.

Blijft deze dalende trend doorgaan, dan kan de koers van bitcoin de komende dagen omlaag gaan. Het goede nieuws is dat de 200-dagen Moving Average (MA) kan dienen als een ondersteuning. In een bull market zakt de koers namelijk vrijwel nooit door deze ondergrens. Deze lijn wordt op de bovenste koersgrafiek aangegeven in het groen.

Komt dit scenario uit, dan kan bitcoin zakken naar 7.200 euro. De credits voor deze observatie gaan naar crypto-trader Josh Rager via Twitter.

De markt is in ieder geval optimistisch

Het gaat de komende dagen spannend worden, welke keuze maakt de bitcoin koers? De kansen zijn gespreid, beide scenario’s lijken mogelijk. Maar je kan ook altijd kijken naar de mening van anderen.

Op exchange Bitfinex kan je gokken op respectievelijk een stijging (long) of een daling (short) van de bitcoin koers. En het verschil tussen longposities (groen) en shortposities (rood) is nog nooit zo groot geweest. Investeerders verwachten eerder een stijging dan een daling.

De markt is dus positiever dan ooit over de bitcoin koers. Traders hopen massaal op een koersstijging van bitcoin. Maar houd je hoofd koel, het kan beide kanten op gaan.

Houd onze pagina in de gaten voor een nieuwe koersanalyse! Kan je niet wachten? Geen probleem, volg dan de live bitcoin koers op deze pagina:

Bitcoin koers

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.