Ethereum transactiekosten op laagste punt dit jaar, maar record unieke adressen

Gedurende de eerste helft van 2021 klaagden veel gebruikers op verschillende momenten dat het ontiegelijk duur is om een transactie te doen op het netwerk van Ethereum. Er zijn tig verhalen te vinden van gebruikers die werden geconfronteerd met transactiekosten ter waarde van honderden dollars.

Ondergaan aan eigen populariteit

Dat komt niet alleen doordat er veel ethereum werd verzonden, maar omdat vrijwel elke decentrale beurs (zoals UniSwap) alle transacties uitvoeren op de blockchain van Ethereum. Daarnaast was er ook een enorme hype op NFT’s, en deze vonden vrijwel allemaal plaats op Ethereum.

Ontwikkelaars van andere blockchains zagen ook dat Ethereum eigenlijk ten onder ging aan hun eigen populariteit en bouwden eigen decentrale beurzen en NFT-marktplaatsen. Doordat veel gebruikers overstapten, en omdat het marktsentiment is gedaald, zijn de transactiekosten op Ethereum op een jaarlijks dieptepunt beland.

Laagste niveau 2021

Santiment zegt dat niet alleen het gemiddelde, maar ook de mediaan zijn gedaan tot het laagste niveau van 2021. Overigens is Santiment een blockchain analysebureau.

Op dit moment is de gemiddelde vergoeding voor het verzenden van één Ethereum-transactie slechts 2,19 dollar. Wat een verschil met halverwege mei, toen alle coins qua koers op de top zaten. Gemiddeld kostte een transactie 70 dollar, met uitschieters hier en daar.

Wat betekent dit?

Als gevolg hiervan zijn de kosten voor Ethereum met 97 procent gedaald ten opzichte van hun piek. Santiment-analisten beschouwen dit als een positief teken voor het netwerk. Het is immers een stuk gebruiksvriendelijker om nu iets te doen op Ethereum dan in mei. Santiment koppelt dit aan een stijging van de Ethereum koers:

‘Dit is een veelbelovend teken dat het nut van $ETH kan stijgen met weinig impact van vergoedingen die een gezonde circulatie in de weg staan.’

Ondanks dat de kosten voor transacties vrij laag zijn, blijft het netwerk van Ethereum groeien. Hieronder de groei van het aantal unieke adressen op Ethereum. Daarnaast staat op 4 augustus een update op de planning.

Bron: Etherscan

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.