Ethereum transacties op goedkoopste punt sinds december 2020

Ethereum wordt steeds interessanter voor investeerders in aanloop naar de Merge. De transactiekosten van Ethereum zijn namelijk op het laagste niveau sinds december 2020. Hierdoor wordt ETH aantrekkelijker om te gebruiken.

3 dollar

Ethereum blijft verassen in aanloop naar The Merge, waarin de blockchain zal overstappen van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Aan het begin van deze maand registreerde Ethereum de laagste gemiddelde transactiekosten sinds bijna twee jaar, zo blijkt uit een onderzoek van Kaiko.

Deze transactiekosten zijn op dit moment namelijk 3 dollar. Dit is een gigantisch verschil met de bullmarkt van 2021, waar deze kosten op konden lopen tot meerdere honderden dollars per transactie. Het afgelopen jaar bereikte de transactiekosten een piek in mei 2022.

Dit was in de periode vlak voordat de gehele cryptomarkt in een sleur terecht kwam. Toen kostte één ETH transactie ook tot wel 200 dollar. Dit viel destijds samen met de verkoop van het land van de Bored Ape Yacht Club, die gebruik maakt van het Ethereum netwerk. Deze hype was zo groot dat de transactiekosten van ETH binnen korte tijd erg hoog opliepen.

Hoe kan dit?

Helaas is de oorzaak van deze lage transactiekosten niet bepaald positief. Volgens het onderzoek van Kaiko is de daling van de transactiekosten door de bearmarkt ontstaan. “In dalende markten kelderen de volumes op gecentraliseerde beurzen omdat de algemene interesse van het publiek afneemt”, zo vertelt Kaiko.

Aan de andere kant heeft dit wel weer positieve kanten voor bijvoorbeeld Decentralized Finance (DeFi). “DeFi heeft nog steeds genoeg use cases tijdens een bearmarkt”, zei Kaiko. De grootste drijfveer om deze tak van crypto te gebruiken zijn namelijk de lage transactiekosten.

Veel mensen hebben DeFi in de bullmarkt vermeden omdat de kosten destijds zo hoog waren. Dus ondanks dat de transactiekosten met een vervelende reden omlaag zijn gegaan, heeft het dus ook nog een voordeel.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.