Goldman Sachs biedt futures op Bitcoin en Ethereum aan

Goldman Sachs is van plan om producten aan te bieden die niet alleen bitcoin, maar ook andere cryptocurrency’s vertegenwoordigen. De investeringsbank zal beginnen met het aanbieden van opties en futures op Ethereum, aldus Bloomberg.

Toekomst van Ethereum

Bloomberg schrijft dus dat de Amerikaanse bank van plan is om in de komende maanden ETH-opties en futures aan te bieden. Matthew McDermott, hoofd van digitale activa van Goldman, beschreef de plannen van de bank in een interview.

Vorige maand berichtte Goldman Sachs al dat ze hun crypto-handelsdesk zou heropenen. Maar wat is een handelsdesk zonder producten? Momenteel worden namelijk alleen maar producten rondom bitcoin aangeboden. Dat ze nu ethereum willen toevoegen aan het assortiment, getuigt van het serieus nemen van cryptocurrency.

Nummer één blockchain

Goldman publiceerde ook een rapport met de titel “Crypto: A New Asset Class?” Hierin zeggen ze eigenlijk dat de bank gelooft dat crypto een mooie toekomst heeft. De paper betoogde dat Ethereum in de toekomst de nummer een blockchain zou kunnen worden, waarbij een onderzoeker concludeerde dat een platform dat applicaties uitvoert ‘in potentie een grote markt zou kunnen worden voor leveranciers van vertrouwde informatie, zoals Amazon dat tegenwoordig is voor consumentengoederen.’

Afgezien van Goldman, heeft Ethereum de afgelopen maanden een golf van institutionele belangstelling genoten. CME Group, ‘s werelds grootste derivatenbeurs, lanceerde in februari ETH-futures, terwijl Anchorage eerder deze maand door ETH ondersteunde leningen voor instellingen lanceerde. Data van de blockchain suggereren ook dat zogenaamde whales de afgelopen weken ether hebben verzameld, ondanks de crash in mei, waarbij het activum meer dan 50% daalde van recordhoogtes.

Hieronder zie je de koers van Ethereum uitgedrukt in bitcoin. Sinds begin 2021 is Ethereum keer drie gegaan.

Andere banken

Goldman is niet de enige grote bank die de afgelopen maanden crypto-producten wil aanbieden aan klanten. JP Morgan zal dit jaar bitcoin-producten aanbieden aan rijke klanten, terwijl State Street onlangs aankondigde dat het een bedrijfstak voor digitale activa heeft gelanceerd. Morgan Stanley en BNY Mellon dompelen ook hun tenen in de ruimte. HSBC heeft echter een ander standpunt ingenomen. De CEO van de bank verklaarde onlangs dat bitcoin niets is vanwege de prijsvolatiliteit.

 

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.