BTC Direct werkt samen met Holland Gold en Paul Buitink, krijg 25 euro korting op goud

Goud en bitcoin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat merkt ook Paul Buitink, managing director van Holland Gold. Steeds meer klanten van zijn goudbedrijf willen in bitcoin investeren. Bitcoin wordt ook wel digitaal goud genoemd omdat er zoveel overeenkomsten zijn. Daarom is de samenwerking tussen BTC Direct en Holland Gold een logische vervolgstap voor beide partijen.

Wat betekent deze samenwerking?

In eerste instantie zal BTC Direct gebruikers van hun platform verwijzen naar Holland Gold als ze geïnteresseerd zijn in goud. Dit geldt andersom ook zo, gebruikers van het goudplatform krijgen 10 euro cadeau als ze bij BTC Direct een account aanmaken en worden doorverwezen door Holland Gold.

In de toekomst wordt de samenwerking verder geïntensiveerd. Zo krijgen gebruikers het beste van twee werelden, zij bepalen zelf hoe zij zich willen bewapenen tegen inflatie.

Tijdelijk 25 euro korting op goud

Altijd al geïnteresseerd geweest in goud? Je krijgt tijdelijk 25 euro korting als je voor het eerst edelmetaal koopt bij Holland Gold, bij een order van boven 1000 euro. Deze actie geldt tot 24 december 17:00 uur. Gebruik hiervoor kortingscode BTCDIRECT. Klik hieronder voor meer informatie:

Geef mij 25 euro goud

Goud en bitcoin

Het grootste verschil tussen goud en bitcoin, is dat de één fysiek is, en de andere digitaal. Deze eigenschappen hebben natuurlijk veel gevolgen, zoals de snelheid waarmee je het actief kan versturen, of hoe je het moet opslaan. Goud gaat vaak in een kluis en bitcoin bewaar je op een hardware wallet. Daarnaast hebben edelmetalen al millennia hun waarde bewezen, bitcoin is net iets ouders dan een decennium. Hierdoor is de investeringswereld vertrouwd met investeren in goud, maar wordt bitcoin pas net geaccepteerd.

Beide middelen worden beschouwd als mogelijkheden om het huidige kapotte fiatsysteem te repareren. Welke eigenschappen delen deze twee assets nog meer? Daarover spreken Axel en Paul Buitink in de podcast van vandaag:

Bitcoin en goud zijn schaars

Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zijn en verwacht wordt dat in 2140 alle bitcoins in omloop zullen zijn. Daarna komen er nooit meer nieuwe bitcoins bij. Dat lijkt op goud, want er is ook maar een beperkte hoeveelheid goud op deze aarde. De verwachting is dat de goudproductie en -winning de komende decennia flink zal afnemen. Tegen het jaar 2050 is het niet meer rendabel om nieuw goud op te graven. Dit komt omdat tegen die tijd praktisch al het goud in de bovenste lagen van de aarde al gevonden is. Om meer goud te krijgen, zullen diepere opgravingen nodig zijn.

Onafhankelijk

Robert Kiyosaki is bekend door het boek Rich Dad, Poor Dad. Dit schrijven dateert alweer uit de jaren 90, in één van zijn nieuwe boeken gaat hij in op goud, bitcoin en de overheid. In ‘False: Vals geld, valse leraren en valse activa,’ noemt hij goud het geld van God, omdat de oorsprong ervan duizenden jaren voor de mens teruggaat. Daarnaast noemt hij bitcoin en ethereum geld van de mensen. Ten slotte omschrijft hij fiatgeld als het geld van de overheid of het financiële systeem, omdat dit wordt gecontroleerd door de machthebbers en onbeperkt kan worden bijgedrukt.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Je zou er de tranen van in je ogen krijgen

    15 december 2021