Grayscale haalt bitcoin advertentie van Fox News na controverse over schietpartijen in de VS

Grayscale Investments, een van de grootste cryptocurrency investeringsfirma’s ter wereld, heeft besloten niet meer te adverteren rondom de show van Tucker Carlson op Fox News. Aanleiding zijn de controversiële opmerkingen van de gastheer over een recente schietpartij bij een Black Lives Matter-protest.

Geschiedenis van geld

De nationale campagne om bitcoin en digitale valuta te promoten, genaamd The History of Money, werd drie weken geleden gelanceerd op CNBC, MSNBC, FOX en FOX Business. Hierin wordt de geschiedenis van geld uitgelegd, deze mondt bij cryptocurrency’s.

Tucker Carlson over de schietpartij

Op 27 augustus leek Tucker Carlson een schietpartij te rechtvaardigen die werd uitgevoerd door een 17-jarige met een automatisch geweer. Dit leidde tot de dood van twee demonstranten en verwondde een ander.

‘Zijn we echt verbaasd dat plunderingen en brandstichting in een stroomversnelling terecht zijn gekomen?’ vroeg Carlson zich af. Maar hij ging nog verder: ‘Hoe geschokt zijn we dat 17-jarigen met geweren besluiten dat ze de orde moesten handhaven terwijl niemand anders dat zou doen?’

Sponsoren betalen mee

Zoals dat gaat in de VS, verspreidden deze woorden zich snel over social media, evenals de publieke verontwaardiging. Verschillende mensen vielen ook de acht sponsoren van de show aan. Zo werd gezegd dat deze sponsoren, waaronder Grayscale, mee hebben betaald om Tucker Carlson een moordenaar te kunnen laten verdedigen.

In reactie hierop bracht Grayscale een verklaring uit door te stellen dat de show ‘absoluut niet in lijn is met onze waarden of waar we voor staan.’

Blijf bij je leest

En ook dit zorgde weer voor de nodige reacties. Sommigen stonden helemaal achter deze beslissing, terwijl anderen zeiden dat het bedrijf zich bij cryptocurrency’s moest houden en de politiek moet negeren.

Controverse is niet nieuw voor Tucker Carlson, hij heeft sinds december 2018 al 70 adverteerders verloren, waaronder T-mobile, Disney en Papa John’s Pizza. De advertentie inkomsten voor de show daalden in april van dit jaar tot 48,3 miljoen dollar. Drie jaar geleden was dat nog 93 miljoen dollar. Fox News is van mening dat dit soort boycots gedreven worden door intimidatie

Grayscale is de grootste investeringsfirma voor digitaal activabeheer ter wereld met 4,8 miljard dollar aan bitcoin en 817 miljoen dollar aan ether.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.