Groei van bitcoin wallet adressen is ontzettend positief

Glassnode is een blockchain analysebedrijf, en zij laten zien dat er steeds meer bitcoinadressen zijn met minimaal 100 bitcoins. De groei van dit aantal is ontzettend bullish en staat nu op recordhoogte.

Meer dan in juni

Volgens de data zijn er nu 16.159 wallets met minimaal 100 bitcoins, dat is meer dan het vorige record in de tweede week van juni 2020.

Maar er is nog een record gevestigd: Het aantal bitcoin adressen met meer dan 0 BTC heeft gisteren ook een record behaald. Volgens Glassnode werd de vorige all-time high zondag behaald (klinkt logisch) maar binnen 24 uur kwamen daar nog eens 5.000 nieuwe walletadressen bij:

‘Aantal niet-nul adressen heeft zojuist een ATH van 31.913.344 bereikt. Vorige ATH van 31.908.804 werd waargenomen op 18 oktober 2020.’

Stijging indicatie van bullish trend

Aan het begin van oktober benadrukte Cole Garner, een cryptocurrency-analist en marktexpert, de duizelingwekkende stijging. Hij ging zelfs wat verder en zegt dat die piek van het aantal bitcoin wallets een bullish indicator is. Dit zou kunnen wijzen op een volgende bull rally.

China opent adressen

De thread biedt een antwoord op de waarom-vraag. Waarom is er een piek in het aantal nieuwe bitcoin wallets? Garner wijst naar China en een gecoordineerde PR-actie voor bitcoin.

Garner krijgt bijval van Willy Woo. Ook Woo deelt veel analyses van de bitcoin blockchain. Hij zegt dat het heel zeldzaam is dat het aantal wallets groeit, zonder dat dit effect heeft op de bitcoin koers. Beide analisten zijn dus enorm positief.

De kracht van bitcoin is dat je altijd kunt uitzoomen om je eraan te herinneren dat de munt pas 11,5 jaar bestaat, maar nu weer een enorme piek laat zien. Hieronder een grafiek van het aantal wallets op blockchain.com, een van de populairste walletproviders. Sinds de bullrun van begin 2018 is het aantal meer dan verdubbeld.

blockchain wallets

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.