Bitcoin nieuws

Gucci zal vóór eind mei cryptocurrency betalingen accepteren

‘Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang. Spend three ETH on a new chain.’ Zo zal het voortaan uit de mond van Lil Pump klinken. Het Italiaanse modelabel Gucci heeft namelijk aangekondigd dat het tegen het eind van de maand cryptocurrency’s zal accepteren.

111 winkels, meer dan 12 cryptocurrency’s

Het modelabel zal beginnen in vijf van zijn winkels in de Verenigde Staten. De eerste Gucci items kunnen worden gekocht op de pilotlocaties in New York, Los Angeles, Miami, Atlanta en Las Vegas. Het merk wil vervolgens uitbreiden naar alle 111 winkels in Noord-Amerika.

Het is goed nieuws voor de cryptomarkt dat de betalingsmogelijkheden steeds meer geadopteerd worden. Vogue meldt dat de winkel meer dan 12 cryptocurrency’s zal accepteren, waaronder bitcoin, bitcoin cash, ethereum, wrapped bitcoin, litecoin, shiba inu, dogecoin en vijf stablecoins die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Maar hoe werkt dat dan?

Klanten die met crypto willen betalen in de winkel zullen een e-mail krijgen met een QR-code. Daarmee kunnen ze betalen via hun crypto wallet. Medewerkers krijgen, volgens Vogue, zelfs trainingen en opleidingen over crypto, NFT’s en Web3 ter voorbereiding op de lancering.

Gucci in de metaverse

Dat is ook wel nodig, want Gucci is veel bezig met deze ontwikkelingen. Het modelabel heeft in 2022 twee NFT collecties gelanceerd, en daarnaast heeft Gucci zich ook verder uitgebreid naar Web3 door land te kopen in de virtuele wereld van The Sandbox. Ze deinzen niet terug en stappen volop in deze nieuwe wereld aan mogelijkheden.

“Gucci is altijd op zoek om nieuwe technologieën te omarmen wanneer ze een verbeterde ervaring kunnen bieden voor onze klanten,” zei CEO Marco Bizzarri, in een verklaring. “Nu we in staat zijn om cryptocurrency’s te integreren binnen ons betalingssysteem, is het een natuurlijke evolutie voor de klanten die deze optie graag tot hun beschikking willen hebben.”

We zullen de komende tijd dus veel meer gaan zien van dit modelabel. Vooralsnog is er nog niks bekend over eventuele uitbreiding naar Europa, maar met de snelheid waarmee zij deze technologieën adopteren, zal dat niet lang meer moeten duren.

Deel
Kasper Wienk

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Recente artikelen

Banken starten reclamecampagne voor Bitcoin

Zonder dat ze het zelf weten, maken banken reclame voor Bitcoin. Elke bank die omvalt,…

9 uur geleden

Crypto recap 23 maart: SEC jaagt verder en Bitcoin daalt na renteverhoging FED

Iedere dag bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt aan de hand van…

10 uur geleden

Moet Sam Bankman-Fried 115 jaar de gevangenis in?

Hoe staat het ervoor met de juridische procedures die lopen tegen Sam Bankman-Fried? Wij zochten…

11 uur geleden

Bitcoin heeft eindelijk een exchange voor NFT’s

Tot voor kort werden NFT’s vooral gecreëerd en verhandeld op blockchains als Ethereum, Solana en…

13 uur geleden

Crypto analyse: Ethereum breekt met 1700 dollar, dit kan je verwachten

Ethereum heeft het belangrijke level rond 1.700 dollar eindelijk weten te doorbreken. Waar het in…

15 uur geleden

SEC opent aanval op Coinbase, Justin Sun, Jake Paul en Lindsay Lohan

De Amerikaanse financiële waakhond SEC schiet met hagel. Er lopen al een aantal rechtszaken tegen…

17 uur geleden

Direct op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Download de app