President of BIS Agustín Carstens standing in vault with money

Is dit goed voor XRP? Ripple en BIS werken samen aan internationale betalingen

De Bank for International Settlements (BIS) en Ripple hebben aangekondigd samen te werken om grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper te maken. De samenwerking maakt gebruik van RippleNet, het betaalnetwerk van Ripple, dat is ontworpen om internationale betalingen te vereenvoudigen.

Ripple is crypto voor banken

Als deze samenwerking succesvol blijkt, dan doet Ripple zijn reputatie van crypto voor banken eer aan. De BIS wordt namelijk dé Centrale Bank van Centrale Banken genoemd en staat bovenaan de financiële piramide.

Grensoverschrijdende betalingen zijn vaak traag en duur, wat ze voor veel bedrijven en consumenten onaantrekkelijk maakt. Een van de vroege beloftes van crypto, en Bitcoin in het bijzonder, is om dit de kosten laag te houden, en de snelheid hoog.

Ripplenet moet BIS helpen

Ripple heeft zijn eigen oplossing gebouwd; Ripplenet. RippleNet doet dit door gebruik te maken van blockchain-technologie, die een gedistribueerd grootboek gebruikt om transacties bij te houden. Dit maakt het mogelijk om betalingen direct en zonder tussenpersonen te verwerken.

Ripple zal als deelnemer aan de taskforce samenwerken met andere grote entiteiten zoals Mastercard
en SWIFT om de visie van BIS te realiseren. Die visie is om de interoperabiliteit van het grensoverschrijdende betalingssysteem te verfijnen.

De samenwerking tussen BIS en Ripple is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van grensoverschrijdende betalingen. Het potentieel van RippleNet om internationale betalingen sneller, goedkoper en efficiënter te maken is groot.

Goed voor koers XRP?

De toekomst van RippleNet ziet er rooskleurig uit. RippleNet heeft het potentieel om de manier waarop we grensoverschrijdende betalingen doen radicaal te veranderen. RippleNet kan helpen om internationale betalingen sneller, goedkoper, efficiënter en betrouwbaarder te maken. Dit zal een grote positieve impact hebben op de wereldeconomie.

Deelnemers mogen zelf weten of ze hier XRP voor willen gebruiken. Stel dat de BIS er voor kiest om XRP te gebruiken… dan kan je 🚀 verwachten.

Op dit moment is de XRP koers 0,57 euro. De all time high was 3,49 euro en werd ongeveer 6 jaar geleden behaald. De waarde zit dus echt in de put en heeft alle potentie om hard te stijgen. Stel dat de koers weer richting all time high gaat en jij hebt XRP, dan wil je dit natuurlijk zo snel als mogelijk kunnen inwisselen voor geld op de rekening.

Daar heeft BLOX een oplossing voor bedacht. Vanaf deze week kan je XRP storten in je BLOX-kluis. Dit biedt alle voordelen van BLOX: snelheid, gebruiksgemak en veiligheid. En niet te vergeten, je coins heb je binnen een seconde verkocht en het geld kan je direct naar je rekening sturen.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Jerrymie je bent slecht geinformeerd. Ripple heeft al jaren een diepe connectie met de BIS maar ook met het IMF, de Worldbank, het WEF, de FED, de Europese Centrale Bank, Bank of England en nog een stuk of 50 Centrale Banken. Deze samenwerking verbaast niemand die weet wat XRP is en wat er omheen gebeurt.

  Ripple heeft jaren geleden een speciale versie van de XRP-Ledger gemaakt speciaal voor banken in samenwerking met 50 Centrale Banken wereldwijd en met instemming van de BIS. Deze speciale ‘kant en klare’ versie voor CBDC’s draait op een Federated Sidechain.

  Het is niet RippleNet dat betalingen verander. Het is de Open Source XRP-Ledger en haar ODL corridors die gebruik maken van XRP Liquidity Pools die elke crypto/fiat currency, stablecoin en CBDC met elkaar kunnen verbinden. 24/7 binnen 3 seconden en tegen 0,00001 ct aan kosten. De XRP-Ledger is crypto agnostic. Kan dus elke crypto/fiat aan. Heeft een ingebouwde DEX (de eerste ter wereld) die gebruik maakt van Automated Market Makers EN Order Books. Een unicum in de wereld.

  Jaaaaren geleden was het al clip en klaar dat de XRP-Ledger alles met elkaar zou verbinden.

  Ripple is lid van het ‘Faster Payment Network’ en de ‘Digital Dollar Association’ in de VS. Er is een connectie tussen FedNow en XRP. Hoe weten we nog niet.
  Ripple is lid van de ‘Digital Pound Foundation’ (Engelse Centrale Bank).
  Ripple is lid van de ‘Digital Euro Association (Europese Centrale Bank).
  Ripple is nauw verweven met ….tig Centrale Banken waaronder die van Egypte, Columbia, Brazilie, India, HongKong, Japan.

  Als je meer over XRP wil weten/leren zou je lid kunnen worden van mijn FB groep https://www.facebook.com/groups/xrpbelgienederland

  Enorm informatief. Geen spam, geen onzin, geen haat. Alleen kwalitatieve informatie en respect.

  11 augustus 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.