Kan Litecoin vanaf hier met 25 procent stijgen?

De Litecoin koers is uitgebroken van een dalende weerstandslijn, nadat de munt een dubbele bodem vormde, wat normaal gesproken als een bullish patroon wordt beschouwd binnen de technische analyse. Ook de Relative Strength Index (RSI), een momentum-indicator uit de wereld van technische analyse, ziet er op zowel de dagelijkse grafiek als de 6-uur grafiek bullish uit voor Litecoin.

Stijging van 25 procent in aantocht?

Inmiddels is de RSI van Litecoin boven de 50 uitgeklommen, wat een bullish signaal is voor de koers. Dat betekent dat het momentum weer een beetje richting de bulls beweegt. Gecombineerd met een dubbele bodem voor Litecoin ziet het er op dit moment positief uit, al blijft het natuurlijk technische analyse.

Litecoin is op dit moment boven de neerwaartse trendlijn uitgebroken waar het al sinds juli last van had. Nu wordt het interessant om te zien of deze weerstand omgezet kan worden in een steunpunt voor de Litecoin koers.

Als Litecoin daarin slaagt, dan is het in potentie mogelijk dat de koers oploopt tot het weerstandsgebied van 78 tot 85 dollar. Maar als de bulls hun energie verliezen, dan zou een daling van 12 procent richting het steungebied van 55 dollar ook niet onmogelijk zijn voor Litecoin.

Litecoin in de min

Net als de rest van de markt staat Litecoin vandaag in het rood. Een daling van 3,02 procent brengt de Litecoin koers op het moment van schrijven op 63,74 dollar. Ondanks die daling staat er voor de afgelopen zeven dagen nog een plus van 2,32 procent op de borden voor Litecoin.

Wat dat betreft zal het sentiment nog niet helemaal negatief zijn onder de tokenhouders van Litecoin.

Als we de Fear & Greed Index van CoinMarketCap mogen geloven begint er langzaam wel weer wat angst in de markt te sluipen. Momenteel geeft deze een score van 42 af, waarmee we weer richting negatief sentiment bewegen.

Ook Bitcoin doet het vandaag niet goed en staat op een daling van 1,08 procent, wat de koers op 26.744 dollar brengt. Dat lijkt het gevolg van de strenge uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank van gisteren, die meedeelde dat de rente waarschijnlijk nog lang op dit verhoogde niveau blijft.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.