Kan XRP naar 10 dollar stijgen dankzij deze 3 factoren?

XRP maakte recent een gigantische stijging door dankzij de overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vanaf het begin van 2023 gemeten staat er voor de XRP koers zelfs een stijging van 98 procent op de borden; daarmee presteert het zelfs beter dan de 75 procent van Bitcoin.

Ana Nicenko van Finbold deelt nu drie factoren die voor XRP een stijging naar 10 dollar kunnen veroorzaken.

Ripple wint rechtszaak tegen de SEC

Hoewel Ripple een gigantische overwinning boekte op de SEC met de eerste uitspraak van rechter Analisa Torres, is de oorlog nog niet voorbij. De SEC gaat waarschijnlijk in hoger beroep en een aantal rechters hebben reeds hun vraagtekens geplaatst bij de uitspraak van Torres.

Om de all-time high van 3,40 dollar van januari 2018 te overklassen, is een definitieve overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de SEC cruciaal voor XRP. Wat dat betreft komt er op dit vlak nog een spannende periode aan voor het XRP-leger.

Adoptie door banken

Uiteindelijk is XRP een valuta die is ontworpen voor het versnellen (en goedkoper maken) van interbancaire transacties. In het verleden slaagde XRP er al in om de aandacht van enkele grote financiële spelers te trekken. Een definitieve doorbraak op dit vlak zou de vraag naar de token enorm kunnen vergroten.

Na de overwinning in de rechtszaak tegen de SEC is de interesse in XRP in ieder geval flink toegenomen. Kort daarna werd de munt (op Bitcoin en Ethereum na) de meest verhandelde altcoin van de markt.

FEAR OF MISSING OUT

Een andere reden voor een mogelijke stijging van XRP naar 10 dollar werd aangedragen door juridisch-expert John E. Deaton. De advocaat die een groot voorstander is van XRP riep destijds dat het bizar is dat mensen tegen een koers van 0,48 dollar niet geïnteresseerd waren om de munt te kopen.

Deaton verwacht dat diezelfde mensen vanaf een XRP koers van 1,00 dollar voorzichtig instappen en boven de 2,00 dollar echte FOMO krijgen. Zou dat voldoende zijn om de koers in ieder geval richting de oude all-time high van 3,40 dollar te stuwen?

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Simpel gezegd. Kijkende naar hoe bitcoin tig rechtzaken tegen zich heeft gehad en voor luttle centen in de verkoop ging is het gewoon een kwestie van tijd.

  Los van alle onzekerheid, moet je de potentie niet vergeten en alle bedrijven en instanties die interesse hebben meenemen wat ook tig malen groter is dan bij bitcoin. Bitcoin is groot door zijn begin. Ripple is op toepasbaarheid velen malen door trial and error groot geworden.

  Ripple is een kwestie van niet of maar wanneer.
  Eenmaal over die all time high is het duidelijk.

  Dit is een kwestie van tijd.

  4 augustus 2023
 • @Henk, waarom zouden we iemand die niet eens foutloos kan schrijven serieus nemen? En welke rechtszaken tegen Bitcoin? Van wie is Bitcoi dan? Man, man, man…. Om met Rob Geus termen te strooien. DYOR!

  4 augustus 2023
  • waar koop ik een bitcoi, Rob?

   4 augustus 2023
 • Henk, top artikel !

  4 augustus 2023
 • Eens met Henk. @Rob; wat een kleutergedrag om iemand te beoordelen op grammatica ipv de inhoud.

  4 augustus 2023
 • Is het niet Bitsjoin,op zn hollands.LOL

  5 augustus 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.