Categorieën: Mining

Kazachstan wil 178 miljoen euro ophalen voor cryptocurrency mining

De regering van Kazachstan stelt als doel om in de komende drie jaar 660 miljoen euro op te halen van investeerders voor het minen van cryptocurrency’s. Dat blijkt uit een artikel van de Astana Times van 16 juni. Askar Zhumagaliyev,  de Kazachse minister van Digitale Ontwikkeling, Innovatie en Luchtvaart, zou dit plan voorleggen aan het Kazachstaanse parlement.

In navolging van de Verenigde Staten en Zuid-Korea

In een parlementaire sessie werd een mogelijk verbod op de uitgifte en circulatie van crytpocurrency’s besproken. Maar de nieuwe wet verbiedt niet het minen van cryptocurrency, en volgens Zhumagaliyev kan Kazachstan veel geld ophalen van investeerders. De minister benadrukte de vooruitgang op het gebied van cryptocurrency en mining in landen zoals de Verenigde Staten, Zweden en Zuid-Korea.

Kazachstan zelf heeft meer dan 14 cryptocurrency mining farms, die gezamenlijk 178 miljoen euro aan investeringen hebben opgeleverd. De meeste van deze miningfarms kan je terugvinden in het noorden van het land. Ook zijn sommige farms te vinden in het oosten van het land en rondom Oral, de grootste stad van Europees Kazachstan.

“Volgens het rapport dat we met internationale experts hebben opgesteld, verwachten we de komende drie jaar nog eens 300 miljard tenges (660 miljoen euro),” vertelde Zhumagaliye tijdens de parlementaire sessie.

Belastingvrij cryptocurrency minen in Kazachstan

In december 2019 werd bekend dat Kazachstan geen belasting zal gaan heffen op inkomsten die voortkomen uit cryptocurrency mining. Dit komt doordat de belastingsverplichtingen alleen van toepassing zijn van inkomsten die in “echt geld” worden gemaakt. Kazachstan beschouwt cryptocurrency mining niet als een ondernemersactiviteit, maar puur als een technologische vooruitgang.

De wetgeving kan voor crypto-enthousiasten daarom dubbel aanvoelen. Aan de ene kant geeft Kazachstan de groei en innovatie in de cryptocurrency industrie de ruimte, door geen belastingen te rekenen op cryptocurrency mining. Maar aan de andere kant geeft Kazachstan indirect aan dat zij cryptocurrency niet als geld of betaalmiddel beschouwen, maar meer als technologie.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Aandelen influencer wil alles weten over bitcoin en vraagt hulp Winklevoss tweeling

De populaire Twitter influencer Dave Portnoy, beroemd om zijn motto 'stocks only go up', wil…

4 uur geleden

Technische analyse: dit is waarom VeChain met 61 procent zal stijgen

Vanaf vandaag koop je VeChain (VET) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! En je hebt…

4 uur geleden

Nieuw: vanaf nu koop je VeChain (VET) met cryptocurrency app BLOX!

Goed nieuws! Vanaf nu koop je VeChain (VET) met de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. VeChain…

5 uur geleden

Deze cryptobeurs biedt 400 miljoen dollar voor gestolen bitcoins

Cryptocurrency exchange Bitfinex biedt maar liefst 400 miljoen dollar aan iedereen die informatie kan geven…

7 uur geleden

Russische regering verbiedt transacties naar anonieme wallets

De Russische Federatie heeft anonieme stortingen op online wallets verboden, dit kan impact hebben op…

7 uur geleden

Bitcoin technische analyse: 11.500 dollar laatste grote horde richting all time high

Bitcoin lijkt weer wat rust gevonden te hebben na de wilde bewegingen van het afgelopen…

23 uur geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!