overduidelijke stockphoto games bitcoin

Bitcoin microtransacties in nieuwe battle royale videogame Lightnite voor iPhone en Android

Er komt een multiplayer game uit op het bitcoin lightning netwerk genaamd Lightnite. In dit spel neem je het op tegen andere spelers en probeer je elkaar helemaal naar de ripple te schieten. Het concept lijkt in dat opzicht op Fortnite, Pubg en vele andere battle royale spellen, maar speelt zich af op het lightning network.

Net aangekondigd

Lightnite wordt gemaakt door Satoshis.Games en is aangekondigd op de LN Conference.

Doodgaan kost bitcoin, doden levert je bitcoin op

Het is dus een spel waar je echte cryptocurrency’s kan winnen. Je koppelt namelijk je lightning wallet aan je account en er worden lightning bitcoins bij- en afgeschreven. Omdat die betalingen via een lightning kanaal gaan, kost een transactie nauwelijks fee. Vrijwel alle games hebben tegenwoordig ingame currency, maar daar kan je eigenlijk niet zoveel mee als je klaar bent met het spel.

Satoshis.Games over hun product:

“Lightnite is een online multiplayer Battle Royale-spel waarbij elke specifieke digitale interactie tussen spelers een geldelijke beloning of straf oplevert. In eenvoudige woorden, spelers verdienen bitcoin door op andere spelers te schieten en verliezen bitcoin wanneer ze worden neergeschoten.’

Bekijk hier de eerste teaser:

En dat is goed voor bitcoin

Spelers kunnen in-game items ook rechtstreeks via hun wallet of via hun in-game balans kopen. Daarnaast laten neergeschoten spelers ook beloningen achter. Verzamel deze en dit wordt instant bijgeschreven op je balans. Je kan op elk moment het spel verlaten en je balans laten overmaken naar je wallet.

Het echte doel van het spel is een knap staaltje propaganda, en dat vinden wij helemaal niet erg, want het draagt bij aan de adoptie van bitcoin:

‘Lightnite is een spel voor iedereen. Ook spelers zonder bitcoin kunnen meedoen, zij spelen een variant zonder bitcoin features. Wij hopen dat zij uiteindelijk toch bitcoin kopen omdat ze zien dat het spel meer biedt door de bitcoin integraties. Hopelijk starten ze zo met het experimenteren met deze innovatieve technologie. Dit is onze manier om bij te dragen aan bitcoin adoptie.’

Op dit moment is het project nog in de crowdfund-fase. Je kan bitcoin en/of via het lightning network doneren via deze website. Het doel is om 50.000 dollar bij elkaar te krijgen.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties