Miami betaalt ambtenaren in bitcoin, belasting kunnen ook betaald worden in BTC

De stadscommissie van Miami heeft met succes een resolutie aangenomen die is voorgesteld door burgemeester Francis Suarez, waardoor gemeentelijke werknemers in bitcoin kunnen worden betaald.

Salaris en belasting

Dit betekent dat ambtenaren van Miami ofwel een deel van hun salaris of hun hele salaris kunnen ontvangen in de grootste cryptocurrency ter wereld. Maar dat is niet alles. Als klap op de vuurpijl kunnen inwoners van Miami vergoedingen en belastingen betalen in bitcoin. Dit maakt van de stad uit Florida eigenlijk een belangrijke, maar vooral toonaangevende cryptocurrency-hub.

In zijn videoboodschap sprak Suarez zijn dank uit aan de commissarissen dat ze van Miami een crypto-forward stad hebben gemaakt.

Er is een hoger doel dan alleen maar bitcoin te integreren. Burgemeester Suarez wil van zijn Miami het volgende Silicon Valley maken. De afgelopen decennia nestelden zich veel grote techbedrijven in Silicon Valley, een gebied in de buurt van San Francisco. Maar door allerlei omstandigheden zijn er geluiden dat bedrijven hun heil ergens anders zoeken.

Daarnaast zegt Suarez ook dat Miami in de toekomst een deel van hun ‘spaargeld’ in bitcoin kunnen stoppen.

Concurrentie met Wyoming en New York

Het geld en de banen van de techbedrijven blijken ontzettend aantrekkelijk. Amerikaanse politici proberen elkaar nu te overtreffen in cryptovriendelijkheid, aangezien de industrie een snelle groei doormaakt.

Voormalig Democratische presidentskandidaat Andrew Yang heeft zich kandidaat gesteld voor het burgemeesterschap in New York. Tijdens zijn presidentsrace was hij de enige kandidaat die zich positief uitliet over de crypto industrie. Nu wil hij van van de Big Apple een bitcoin hub maken.

Daarnaast is er nog de staat Wyoming. Een paar cryptobedrijven hebben zich hier al gevestigd en bijvoorbeeld Kraken heeft een banklicentie gekregen. Ondertussen dringt Senator Cynthia Lummis uit Wyoming er bij Yang op aan om de Bitlicense te ‘ontrafelen’.

Deze licentie is ontzettend moeilijk te krijgen, maar is een verplichting als je als bedrijf crypto gerelateerde zaken wil doen in New York.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.