Nieuw: Ethereum tokens kunnen worden gemigreerd naar Cardano

Zoals Borat zou zeggen: Wa Wa Wee Wa. Projectontwikkelaar Francisco Landino heeft een converter gepresenteerd waarmee tokens die normaal alleen op de blockchain van Ethereum bestaan, gemigreerd kunnen worden naar Cardano.

Van ERC naar Cardano

De tokens op Ethereum voldoen aan een standaard genaamd ERC-20 en daarom worden deze dan ook ERC-20-tokens genoemd. Het is ontzettend simpel, en daarom populair, om deze tokens te maken. Dat heeft een keerzijde, het verkeer en de transactiekosten stijgen op het netwerk van Ethereum. Dit lijkt een goede reden om tokens te migreren naar een andere blockchain.

Volgens de kenners werkt het consensusalgoritme van Cardano anders dan die van Ethereum. Laatstgenoemde werkt nu nog met proof-of-work. Dit is hetzelfde algoritme als die van bitcoin. Cardano gebruikt Ouroboros en dat verbruikt naar zeggen minder energie en heeft het veel lagere transactiekosten. Een hele simpele beredenering zou dan zijn dat tokens op Cardano een milieuvriendelijk en kostenefficiënt alternatief voor Ethereum is.

Synthetische tokens

De aankomende Ethereum-naar-Cardano-migratietool zal toegankelijk zijn voor zowel organisaties (token-makers) als individuen (token-houders). Tokens met dezelfde waarde worden automatisch op Cardano gemunt zodra de migratie is gestart. Vervolgens worden er synthetische varianten van gemaakt op Cardano. Dit wordt ook al op andere blockchains gedaan, en is niet per se nieuw. Zo bestaan er synthetische bitcoins op de blockchain van Ethereum.

Volgens IOHK duurt het niet lang meer voordat er getest kan worden:

‘Het ERC20-convertertestnet bevindt zich nu in de laatste fase van het testen van kwaliteitsborging voordat het openbaar wordt gelanceerd. In deze fase kunnen we de gebruikersreis testen en hun ervaring verbeteren en eventuele voorkomende problemen oplossen.’

SingularityNET test met conceptversie

De eerste token die geconverteerd wotdt, is het AGI-token van SingularityNET. Het nieuwe activum krijgt een AGIX-ticker. AGIX-tokens zullen toegankelijk zijn in zowel het Kovan-testnet van Ethereum als Cardano (ADA). Omdat dit beide openbare blochchains zijn, kunnen alle bewegingen gevolgd worden via Etherscan en de Cardano-explorer.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Hai, Cardano consensus mechanism is Ouroboros, niet Ouronos.

    18 mei 2021