Raoul Pal geeft cryptomarkt redelijke kans om tot 2030 x100 te gaan

Raoul Pal is op dit moment vooral bekend als mede-oprichter van Real Vision, maar Pal heeft in het verleden ook als portefeuillemanager bij Goldman Sachs gewerkt. Sinds kort heeft hij de volle focus op crypto en nu heeft hij zich uitgesproken over de volgens hem immense potentie die de sector heeft. De komende tien jaar ziet Pal de marktwaarde van de industrie namelijk nog 100x over de kop gaan. Mits de adoptie op hetzelfde tempo doorgaat als het dat in de afgelopen jaren heeft gedaan.

Pal trekt de vergelijking met andere markten zoals aandelen, obligaties en vastgoed die stuk voor stuk ook een marktwaarde van tussen de 250 en 350 biljoen dollar hebben. “Als ik kijk naar de markt voor derivaten, die een omvang heeft van 1 triljoen dollar, dan denk ik dat er een redelijke kans is dat dit een asset-klasse van 250 biljoen wordt. Wat betekent dat we vanaf hier nog 100x over de kop gaan, wat de grootste groei van een asset-klasse in de geschiedenis zou zijn in een korte periode,” aldus Raoul Pal.

Naar 3,5 miljard gebruikers in 2030

Behalve een totale marktwaarde van 250 biljoen dollar voorspeld Raoul Pal in het hierboven aangehaalde interview ook dat de sector gaat groeien naar 3,5 miljard gebruikers. Wat betekent dat ongeveer de halve planeet op dat moment in ieder geval iets van crypto in zijn of haar portfolio heeft. Dat klinkt nu ver weg en als een utopie, maar als je ziet hoe snel bitcoin de afgelopen jaren gegroeid is, dan lijkt het zeker niet onwaarschijnlijk. We spreken hier immers over het jaar 2030, wat nog een goede 8 jaar van ons verwijderd is.

Eén ding is echter zeker en dat is dat we niet in een rechte lijn omhooggaan. Zoals we de afgelopen jaren hebben gezien gaat de groei van bitcoin en de rest van de industrie gepaard met hevige volatiliteit. Ook de afgelopen 24 uur waren wat dat betreft geen feestje.

Met een klapper van ongeveer 7 procent voor bitcoin en ook Ethereum en Binance Coin die hard onderuitgingen, heeft de industrie het weer even zwaar. Dat lijkt vooral te maken te hebben met de beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve om de plannen voor het verhogen van de rente door te zetten. Wat betekent dat financiering duurder wordt en dat is over het algemeen niet goed voor financiële markten.

Raoul Pal verwacht sterke start 2022

De klapper die we de afgelopen uren hebben gemaakt zal een verassing zijn voor Pal, want hij gaf in het interview aan juist de verwachten dat bitcoin sterk zou beginnen aan 2022. Het tegenovergestelde lijkt nu waarheid te worden. Al zijn we echt pas net begonnen aan het nieuwe jaar en zou het niet fair zijn om de voorspelling of verwachten van Pal nu al van een finale beoordeling te voorzien.

Bitcoin mag dan een paar klappen gehad hebben, maar on-chain staan we er nog altijd heel sterk voor. Met name als je kijkt naar het gedrag van lange termijn hodlers. Op het moment van schrijven is 76 procent van de bitcoin supply niet-liquide volgens Glassnode, wat betekent dat deze coins in wallets zitten van mensen die amper tot nooit bitcoin verkopen.

Het lijken vooral nieuwkomers te zijn die op dit moment in paniek hun bitcoin verkopen aan mensen die op de lange termijn overtuigd zijn van de potentie van de digitale munt. In november voorspelde Pal al dat de bull run niet zou eindigen in december, maar dat deze cyclus zou worden verlengd tot juni. De doorgewinterde investeerder verwacht dit vanwege institutioneel kapitaal dat in het eerste kwartaal van 2022 moet instromen.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Lijkt me leuk om een keer een artikel te lezen over de groei van BTC en crypto gebruikers tov internet gebruikers 1996 / Facebook gebruikers ed.

    9 januari 2022