Solana schiet 14% omhoog ondanks alle negativiteit, hoe kan dat?

Cryptocurrency Solana is de afgelopen 24 uur met 14% gestegen. Lange tijd leek het of Solana de klap van FTX niet meer te boven zou kunnen komen, maar de cryptomarkt…. is de cryptomarkt. Sinds het begin van het jaar is de koers van SOL meer dan verdubbeld.

De real-time Solana koers vandaag 8 juli 2023 is € 20,47 euro. Ten opzichte van 24 uur geleden is de prijs gestegen met 14,57%. De actuele marktwaarde van SOL is op dit moment 763.586.230,00 euro, en zijn er 8.182.633.436,00 Solana in omloop.

Solana en FTX

Dat zijn knappe cijfers want lange tijd hadden investeerders Solana ten dode opgeschreven. Toen de Amerikaanse cryptobeurs FTX van Sam Bankman-Fried vorig jaar viel, werd Solana mee de afgrond ingesleept.

Sam Bankman-Fried was namelijk al lange tijd verbonden aan Solana. Via zijn cryptofonds Alameda Research heeft SBF flink in het project geïnvesteerd. Sterker nog, hij beloofde ook ooit om de volledige voorraad SOL van een belegger te kopen toen deze nog slechts 3 dollar per munt kostte.

‘Verkoop me alles wat je wilt. En dan oprotten,’ twitterde SBF in januari 2021.

En toen kwam aan het licht dat FTX en Bankman-Fried de boel voor de gek hielden en werd Solana terecht of onterecht gekoppeld aan het lot van de cryptobeurs.

SEC noemt Solana een security

Nog meer slecht nieuws voor Solana: een maand geleden bestempelde de SEC SOL als een security (effect).

De Solana Foundation reageerde op de aantijgingen, door te stellen dat het verrast is over het label dat de SEC nu op hun token plakt. “De Solana Foundation is het niet eens met de karakterisering van SOL als een effect. We zijn bereid om in gesprek te gaan met beleidsmakers als constructieve partners op het gebied van regulering om duidelijkheid te scheppen over deze kwesties voor duizenden ondernemers in de Verenigde Staten”, aldus de Solana Foundation.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.