Soros fonds noemt dit een keerpunt voor Bitcoin

Dawn Fitzpatrick is de chief investment officer (CIO) van het Soros Fund Management en zij zegt dat de huidige situatie van de Amerikaanse economie een keerpunt kan zijn voor bitcoin.

Investeren in infrastructuur

Het bedrijf heeft geïnvesteerd in bedrijven die de crypto-infrastructuur leveren, zoals beurzen, vermogensbeheerders en wallets. Fitzpatrick bespreekt ze in onderstaand interview en legt uit waarom ze denkt dat bitcoin zo’n aantrekkingskracht heeft gevonden. Ze sprak met Erik Schatzker tijdens Front Row op Bloomberg. Ook gaat ze in op de veranderende rol van goud.

Het is een keerpunt voor Bitcoin

Fitzpatrick zei dat ze de hele infrastructuur rond cryptocurrency’s op dit moment erg interessant vindt en dat Soros Fund Management er meerdere investeringen in heeft gedaan.

De Soros CIO gelooft dat het nu een omslagpunt geweest is voor bitcoin, aangezien er nu beheerders van grote vermogens zijn en er nauwkeurig belasting gedaan moet worden over bitcoin. Dit betekent dat cryptocurrency serieus wordt genomen door Wall Street en overheidsinstanties.

Bitcoin is misschien een marginale aanwinst gebleven

Dawn Fitzpatrick is van mening dat als de pandemie en de economische crisis in de hele wereld er niet waren geweest, een actief als bitcoin een secundair rol zou blijven spelen. Sinds vorig jaar is de geldhoeveelheid in de VS echter met vijfentwintig procent gestegen, en bitcoin biedt niet alleen een vast aanbod, maar het aanbod dat ook elke vier jaar halveert.

Hieronder zie je de geldvoorraad van de VS sinds 1960.

Bron: fred.stlouisfed.org

Fitzpatric beschouwt bitcoin als iets om mee te handelen, niet als een valuta. Ze zegt dat BTC makkelijk is op te slaan en te verzenden, waardoor het ontzettend interessant is. Bovendien zei ze dat goud niet de inflatiehedge lijkt te zijn die het ooit was vergeleken met bitcoin.

De CIO weigerde echter toe te geven of ze op persoonlijke titel ook een HODL’er is.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.