Kocht Square de dip van bitcoin? 170 miljoen dollar extra aan BTC

Op dinsdag 23 februari maakte het Amerikaanse FinTech bedrijf Square bekend dat ze voor 170 miljoen dollar bitcoin hebben gekocht.

Net zo oud als bitcoin

Square is opgericht in februari 2009 en is dus 11 jaar oud, net als Bitcoin. De drie oprichters zijn Jack Dorsey (hij is ook de baas bij Twitter), Jim McKelvey en Tristan O’Tierney. Gisteren maakte Square de resultaten van het vierde kwartaal en het volledige jaar 2020 bekend. In het persbericht van Square viel nog iets op. Er werd namelijk geschreven over een nieuwe investering in bitcoin:

‘Square… heeft ongeveer 3.318 bitcoins gekocht tegen een totale aankoopprijs van 170 miljoen dollar. In combinatie met Square’s eerdere aankoop van 50 miljoen dollar in bitcoin, vertegenwoordigt dit ongeveer vijf procent van Square’s totale contanten, kasequivalenten en verhandelbare effecten op 31 december 2020.’

Bitcoin is economische empowerment

Het bedrijf legt ook uit waarom ze nog meer bitcoin kochten:

‘Dit is in lijn met het doel van het bedrijf, Square gelooft dat cryptocurrency een instrument is van economische empowerment, dat individuen een manier biedt om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem en hun eigen financiële toekomst veilig te stellen. De investering maakt deel uit van de voortdurende toewijding van Square aan bitcoin, en het bedrijf is van plan om de totale investering in bitcoin doorlopend te beoordelen vergeleken met de andere investeringen.’

Jack Dorsey laat zich al jaren positief uit over bitcoin. Hij denkt dat de munt het potentieel heeft om de eigen valuta van het internet te worden.

Gemiddeld meer dan 50.000 dollar

Square betaalde dus 170 miljoen dollar voor 3.318 bitcoins, dat komt uit op een gemiddelde koers van 51.235 USD (42.140 euro) per bitcoin. Het bedrijf maakt niet bekend of het allemaal in één transactie was. Het is hoogstwaarschijnlijk dat er op kritieke momenten (bijvoorbeeld tijdens een neerwaartse correctie) verschillende OTC-transacties zijn uitgevoerd, zoals MicroStrategy deed. Met OTC wordt over the counter bedoeld, bij dit soort transacties worden bitcoin niet van de beurs gekocht, maar direct van verkopers. Op deze manier heeft een grote aankoop als dit minder effect op de koers.

Met deze aankoop bestaat het totale kapitaal van het bedrijf voor 5 procent uit bitcoin.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.