Miramax klaagt Quentin Tarantino aan wegens NFT’s van Pulp Fiction

Quentin Tarantino heeft aangekondigd NFT’s te willen verkopen van zijn film Pulp Fiction, productiebedrijf Miramax is het hier niet mee eens en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de regisseur. Hij wordt beschuldigd van inbreuk op het auteursrecht.

Exclusieve scripts en commentaar

Het plan was/is om tokens te maken van zeven uncut scenes van de film. De NFT’s zullen worden gebouwd op het Secret Network, een laag één blockchain.

Elke NFT zou ‘de uncut eerste handgeschreven scripts van Pulp Fiction en exclusief aangepast commentaar van Tarantino bevatten, waardoor geheimen over de film en zijn maker worden onthuld.’

Opzettelijke geldroof

Gisteren werd de aanklacht ingediend door Miramax bij het Central District van Californië. Miramax bezit de rechten van de film. In de aanklacht staat dat Tarantino zijn Pulp Fiction NFT-plannen geheim hield, en dat de aankondiging zijn eigen plannen om Pulp Fiction NFT’s te maken heeft verstoord.

‘Deze eenmalige inspanning devalueert de NFT-rechten op ‘Pulp Fiction’, die Miramax van plan is te maximaliseren door een strategische, alomvattende aanpak,’ schreef advocaat Bart Williams. Williams beschuldigde het team van Tarantino ook van een ‘opzettelijke, met opzet, op korte termijn geldroof.’

Geen contact met Miramax

Hij gaat verder: ‘Deze groep koos ervoor om roekeloos, hebzuchtig en opzettelijk de overeenkomst die Quentin ondertekende te negeren in plaats van de duidelijke juridische en ethische benadering te volgen door simpelweg met Miramax te communiceren over zijn voorgestelde ideeën.’

‘Hij deed geen enkele poging om contact op te nemen met Miramax voorafgaand aan zijn gecoördineerde perscampagne, ondanks het feit dat hij waarschijnlijk uitgebreide onderhandelingen had gevoerd met derden om de NFT’s te ontwikkelen en te verkopen.’

Tarantino vecht terug

De advocaten van Tarantino zeggen dat hij het recht heeft behouden om zijn originele scenario in het Miramax-contract te publiceren, en dat hij dat recht uitoefent via de NFT-verkoop.

Miramax stelt echter dat NFT’s een eenmalige verkoop zijn en niet gelijk staan ​​aan de publicatie van een scenario. In de aanklacht staan claims van contractbreuk, inbreuk op het auteursrecht, inbreuk op het handelsmerk en oneerlijke concurrentie. Miramax heeft Tarantino een brief gestuurd om de verkoop te blokkeren.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.