Thailand arresteert 5 buitenlanders vanwege cryptoscam van 71 miljoen euro

Meer dan 3000 investeerders dachten te investeren in goud en USDT en zijn bestolen van 71 miljoen euro. De Thaise politie heeft nu vijf verdachten opgepakt.

Vijf arrestaties in Thailand vanwege Bitcoin investeringsplatform

Vier Chinese staatsburgers en één persoon uit Laos zijn gearresteerd door het Cybercrime Investigation Bureau (CCIB) van Thailand. Ze hadden een frauduleus crypto-investeringsplatform dat ruim 2,7 miljard Baht (ongeveer 71 miljoen euro) heeft onttrokken aan lokale investeerders.

Volgens het artikel van de Bangkok Post hebben ze 3.280 inwoners bedrogen door zich voor te doen als BCH Global Ltd., een nep Bitcoin-investeringsplatform. Ze worden nu beschuldigd van samenzwering om internationale misdaden te plegen, deelname aan openbare fraude en betrokkenheid bij witwasactiviteiten.

Internationale samenwerking

Het onderzoek werd gestart door het Cybercrime Investigation Bureau van Thailand, samen met Homeland Security Investigations en verschillende internationale wetshandhavingsinstanties, naar aanleiding van meldingen van getroffen investeerders die hun verliezen meldden via bchgloballtd.com eind 2022.

Het kantoor van de procureur-generaal is begonnen met de vervolging, en tot 4 september had het Anti-Money Laundering Office activa ter waarde van 585 miljoen Baht in beslag genomen.

In een verklaring aan de Bangkok Post zei Kissana Phathanacharoen, woordvoerder van CCIB, de toewijding van de organisatie de slachtoffers te blijven updaten over waar ze recht op hebben.

Ondertussen hebben de getroffenen de mogelijkheid om hun klachten te registreren via de hotline of officiële website van CCIB.

Thailand is klaar met cryptoscams

Thailand lijkt helemaal klaar te zijn met cryptoscams. Vorige maand gaf de Minister van Digitale Economie en Samenleving van Thailand aan dat hij van plan is om Meta (voorheen bekend als Facebook) te sluiten vanwege misleidende advertenties rondom crypto.

De Minister zei dat meer dan 200.000 mensen waren misleid door advertenties op het sociale mediaplatform, waarbij crypto-investerings- en handelsscams populaire tactieken waren om argeloze gebruikers te lokken.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.