Samenwerking tussen Google en Theta labs, ter waarde van 2,4 miljoen dollar

Bitcoin is de meest waardevolle en grootse cryptocurrency ter wereld, maar is sinds de rally in maart aan het afkoelen. De bitcoin koers lijkt zijn Waterloo te hebben gevonden op de grens van 10.000 dollar. Er is een altcoin genaamd Theta die sinds de crash op 12 maart maar liefst 1000% in waarde is gestegen.

Update woensdag 27 mei 15:30

De samenwerking tussen Google en Theta Labs is zojuist bevestigd. Als onderdeel van het partnerschap, helpt de technologiereus Theta met de lancering van Mainnet 2.0, die vandaag plaats vindt. Google wordt de vijfde externe node van het protocol, ze gaan 5 miljoen tokens van Theta (met een waarde van ongeveer 2.4 miljoen dollar) staken.

Flinke toename

Theta, de primaire cryptocurrency token van het Theta gedecentraliseerde videostreaming netwerk, is meer dan 1000% in waarde toegenomen volgens CoinMarketCap. En dan denk je dat bitcoin het goed doet met 120% (ok, dat is ook gewoon erg goed).

De stijging van de koers van Theta wordt veroorzaakt door geruchten dat Theta Labs vandaag (woensdag 27 mei) een samenwerking aankondigt met YouTube-eigenaar Google.

De grafiek hieronder komt van CoinMarketCap.

Decentrale YouTube

Het netwerk van Theta wordt omschreven als een decentraal videostreaming platform dat door bitcoins blockchain wordt aangedreven. De dienst is ontworpen om gebruikers de kans te geven om hun overtallige bandbreedte in te ruilen voor een beloning in de vorm van crypto. Een samenwerking met zoekgigant Google, die onlangs de cloud gaming service Stadia heeft gelanceerd, kan worden gezien als een goedkeuring van de gedecentraliseerde video-infrastructuur en het bedrijfsmodel van Theta Labs.

Theta heeft ook streamingrechten voor de lancering van de nieuwste telg van SpaceX.

Miljoenen telefoons

Eerder deze maand, werd gedeeld dat Theta.tv op de toekomstige telefoons van de Galaxyreeks van Samsung standaard bijgeleverd wordt. De software wordt ook toegevoegd aan de al 75 miljoen Samsung Galaxy’s in omloop.

‘Onze baanbrekende aanpak van streaming is perfect voor de wereldwijde gebruikersgroep van Samsung, ‘ aldus Theta Labs mede-oprichter en chief executive Mitch Liu destijds. ‘Het is een enorme stap in de richting van ons doel om van Theta een wereldwijde infrastructuur voor videocontent en datalevering te maken.’

Nog meer bullish nieuws voor de coin, ‘s werelds grootste bitcoin- en cryptocurrency exchange Binance zegt dat ze de aankomende mainnet upgrade van Tetha willen ondersteunen. Binance kondigde gisteren ook aan dat ze futurecontracten op basis van het handelspaar Tetha – USDT lanceren, met een hefboom tot 50.

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.