Wat is de future van Dogecoin? Geen optie op beurs van CME Group

CME Group zegt geen plannen te hebben om futures producten te ontwikkelen voor het intens populaire Dogecoin. De Amerikaanse beurs reageert hiermee op een gerucht van First Squawk.

Kracht van social media

Ze reageerden snel, binnen een paar uur na de geruchtmakende tweet hebben ze het ‘breaking news’ ontkracht. Nieuws en geruchten verspreiden zich snel dankzij crypto-twitter en dat zie je vaak ook terug in de prijs van een cryptocurrency. De Dogecoin koers is natuurlijk één en al hype en speculatie, dus die gaat daar doorgaans ook wel goed op.

“CHICAGO MERCANTILE EXCHANGE HEEFT GEZEGD DOGECOIN FUTURES TE LANCEREN”, valt in de tweet van FirstSquawk te lezen. Dit account probeert als eerste de laatste nieuwtjes uit de financiële wereld te delen.

Onderzoek van The Block

The Block ging op onderzoek uit, ze kregen geen reactie van First Squawk en ook niet direct van CME. Op basis van anonieme bronnen met directe verbinding met mensen binnen CME, concludeert The Block dat er geen futures en/of optiecontracten aan worden geboden voor Dogecoin. Daarnaast schrijft het nieuwsplatform dat bronnen binnen de institutionele wereld ook niet op de hoogte zijn van een eventueel nieuw product van CME. Terwijl deze bronnen juist deze informatie zouden moeten hebben.

The Block citeert een handelsmanager:

‘Niemand van CME had ons ernaar gevraagd. Meestal geven ze ons een kijkje.’

Dogecoin haalt zijn gram

Veel investeerders krabben zich achter de oren, de koers van Dogecoin is de laatste week ontzettend hard gestegen. Er is bijna 38 miljard euro geïnvesteerd in de munt. Met deze hoge marktkapitalisatie staat Dogecoin nu op de zesde plek van meest waardevolle munt. Veel celebrity’s vinden Doge ook leuk, denk aan Snoop Dogg, Mia Khalifa, Mark Cuban en Elon Musk.

Hieronder de koers van de afgelopen maand van de Doge. Vanaf 13 april is het lijntje losgelaten en lijkt Doge zijn eigen weg te hebben gevonden. De waarde is vertienvoudigd.

Bron: BTC Direct

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.